6 x Super Fruit

Food, Health  /   - 

Appels, meloen, aardbeien, peren… stuk voor stuk heerlijke en gezonde fruitsoorten en favoriet van de meeste mensen. Maar wanneer fruit extra veel gezonde voedingsstoffen bevat, noemen we het super fruit. Het zijn vaak tropische fruitsoorten die extra veel vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten of een mooie combinatie hiervan bevatten. Sommige vallen in de bekende categorie ‘superfood’, andere kennen we al langer, maar zijn minstens net zo super! Sowieso vind ik alle fruitsoorten en groenten superfoods 🙂 Mix deze super fruits door je ontbijt, smoothie, salade of snack zo ‘uit het handje’.

6 x super fruit

1. Granaatappel

Al duizenden jaren schrijft men geneeskrachtige eigenschappen toe aan dit super fruit. De circa 400 pitjes in de granaatappel bevatten veel vitamine A, C en E en antioxidanten. Zo is de granaatappel o.a. goed voor het hart, immuunsysteem en de gewrichten. En good to know: granaatappel is ook een ware libido booster! Garneer je salade met granaatappel zoals in dit recept.

2. Açai bessen

Laten we starten met het mysterie rondom de uitspraak: ‘Assa-i’ is de enige juiste uitspraak. Dit kleine besje groeit in het Braziliaanse regenwoud. De açai bes lijkt sterk op de blauwe bes qua uiterlijk. De smaak daarentegen is licht chocoladeachtig (hell yes!). Het is een bom van vitamines; B, C, D en E, allemaal aanwezig in deze bes. Tel daar veel antioxidanten en omega 3-vetzuren bij op en de açai bes is een ware energiebom met veel positieve invloed op celvernieuwing en de stofwisseling. De bessen zijn lastig verkrijgbaar in Nederland, maar açai poeder is een goed alternatief. Ik maakte er deze açai bowl mee. açai ijs met superfoods en inca bessen, super fruit

3. Baobab

De Baobab boom wordt ook wel ‘Tree of Life’ genoemd. Het is één van de allergrootste bomen ter wereld die wel duizenden jaren oud kunnen worden. Baobab poeder wordt gewonnen uit baobab fruit, wat groeit aan deze boom. Dit super fruit bevat een hele bups belangrijke vitaminen, mineralen en vezels. De smaak? Een verrassende combinatie van vanille, grapefruit en peer.

4. Goji bessen

Misschien wel het populairste en meest bekende superfood. Goji bessen zitten boordevol B vitamines. Maar de bes staat vooral bekend om het hoge vitamine C gehalte: ze bevat tot wel 500 keer meer vitamine C dan een zelfde hoeveelheid sinaasappel. Hierdoor is de goji bes een belangrijke antioxidant die het lichaam beschermt tegen vrije radicalen en dus tegen veroudering. Wist je dat de goji bes ook kan helpen bij acne en huiduitslag? Tip: zet eens een kop thee van goji bessen. goji bessen thee met citroen, goji bessen is super fruit

5. Inca bessen

De Inca bes wordt ook wel Golden Berrie genoemd door de goudgele kleur en heeft een frisse, zoetzure smaak. De Inca bes zit tjokvol vitamines en mineralen. Hierdoor krijgt je weerstand direct een boost. Dankzij krachtige antioxidanten is de Inca bes ook nog eens een fijne anti-agger. Ik vind de Inca bes het lekkerst gemengd met wat zoet fruit door mijn yoghurt of kwark of zoals in deze vegan chia pudding.

6. Avocado

De avocado is bekender dan de andere super fruits, maar mag zeker niet ontbreken in dit rijtje. Het zit namelijk barstensvol gezonde stofjes. Avocado mag dan veel calorieën en vet bevatten, het zijn juist die vetten die je bloedsuikerspiegel laag houden en je kunnen helpen afvallen. Deze vrucht verkleint ook nog eens het risico op hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk. Prettige bijkomstigheid: ook voor je ouder beauty is de avocado geschikt. Avocado is namelijk goed voor je huid en haar! Je vindt veel receptjes met avocado op de site. zalmsalade met quinoa, avocado en peultjes - queens vis

Wat is jouw favoriete super fruit? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de comments! X Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  1. Ik vind al het fruit superfruit:) Ik eet nu heel veel zomerfruit; aardbeien, perziken ed. Dat baobab heb ik nog nooit geprobeerd, toch maar een keer doen als ik de smaakbeschrijving zo lees:)