Gezonde picknick & borrel inspiratie

Je kunt mij niet blijer maken dan met vrienden of familie gezellig uit eten, picknicken, drankjes drinken, lunchen, borrelen of gewoon een theetje drinken (met gezond taartje 😉 ). Helemaal leuk! Het enige nadeel van al dat buiten de deur eten is dat je vaak niet helemaal in de hand hebt wat je eet. Je bent toch afhankelijk van wat anderen je bij hen thuis serveren en ook in restaurants weet je niet precies wat er in het eten zit. Een stuk bananenbrood klinkt gezond, maar misschien is ‘ie toch wel volgeplempt met suiker of bergen honing. Misschien is die dressing over je salade wel een caloriebom… En met een borrel worden de hapjes vaak niet veel creatiever dan een bitterbal of stokbroodje kruidenboter. En juist dat borrelen, kan ook hartstikke gezond en lekker zijn. Dat ga ik je in deze blog bewijzen met mijn ideetjes voor een gezonde borrel. En weet je wat, we maken er een 2-in-1 van: de tips zijn niet alleen borrel-proof, maar ook heel erg picknick-proof!

Rauwkost en brood met houmous dips

Al jaren ben ik fan van houmous. Ik schreef zelfs een blog over het ontstaan van mijn liefde voor de kikkererwten dip. Je kunt het natuurlijk zelf maken, maar de dips van Sabra zijn mijn favoriet uit de supermarkt. Ik vind het heerlijk om rauwkost of een stukje brood in de verschillende houmousjes te dippen. Ik eet niet veel brood, maar als ik het eet, zoals bij deze borrel, dan kies ik voor spelt zuurdesembrood. Volkorenboord is ook een goede optie. Je kunt tegenwoordig ook speltstokbroden bij veel supermarkten kopen. Dat vind ik dan weer ideaal voor in het park bij de gezonde picknick. Ik besluit vaak onverwachts na werk met vriendinnen het park in te gaan. Ik fiets dan snel langs de suup, koop een aantal Sabra dips, goed brood en wat groentes om mee te dippen. Favoriet zijn dan wortels, komkommer, paprika en bleekselderij. Kun je niet genoeg van eten!

De Sabra dips die ik het lekkerst vind bij rauwkost en brood:

  • Houmous Classic
  • Baba Ganoush (een dip van aubergines en sesampasta)
  • Houmous pikant (nu nog lekkerder, want sinds kort  een extra topping gekregen van paprika en peterselie!)
  • Tehina (een dip van geroosterd sesamzaad, citroensap, zout en knoflook)

Wat is jouw favoriete houmous smaak? Let me know in de comments! gezonde picknick en borrel sabra houmous

Geroosterde kikkererwten

Een handje borrelnootjes gaat er altijd wel in tijdens een borrel. Maar gezond…? Nee! Deze geroosterde kikkererwten hebben wat weg van borrelnootjes. Doordat je ze roostert worden ze lekker crispy. Je maakt ze super easy volgens dit recept.

Olijven

Altijd goed, een paar olijven! Redelijk laag in calorieën en vol goede vetten. Een slimme toevoeging aan je gezonde picknick of borrel.

Ook lekker en gezond: groentechipjes! Je kunt ze zelf maken, maar je kunt ook goede versies in de suup vinden.

What about the booz…?

Een borrel is voor velen geen echte borrel zonder een wijntje. Je kan natuurlijk best een keer nee zeggen. Daar is niets mis mee. Ook niet als je vrienden zeggen ‘dat je zo ongezellig bent’. Onzin! Maar als je toch lekker aan de wijn wilt – moet af en toe kunnen! – dan vind je in deze blog veel tips om voor het meest verantwoorde glas wijn te kiezen. gezonde picknick en borrel sabra houmous

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

  1. Lijkt me erg lekker allemaal! Maar er staat dat er nu ook speltbrood van de supermarkt is. Maar bij de meeste supermarkten wordt het brood als speltbrood verkocht terwijl het nog steeds vermengt wordt met goedkopere en minder gezondere graansoorten. Dus in principe kun je dan beter volkorenbrood kopen in de supermarkt. Dan weet je in ieder geval dat je echt volkoren krijgt. Bij spelt in de supermarkten is dit niet zo.

  2. Lekker!! Ook door mijn kleine neefjes en nichtjes die altijd mee komen eten met mn zusje, maken wij ook alrijd healthy borrelhapjes; vooral rauwe venkel is favo bij joris van 5;) . Met pikante houmous van sabra inderdaad! Ook favoriet bij mij: nori chips van de dun yong toko in amsterdam (seasoned seaweed laver) megalekker ipv chips ( lekker zout 😉 en goed om genoeg jodium binnen te krijgen als je bvb weinig gewoon brood eet (ivm glutenvrij dieet bijvoorbeeld).