Hoe plantaardig is mijn koelkast?

Food  /   - 

Al sinds eind 2016 eten wij thuis 99% vegetarisch en ook best vaak vegan. Ideetje van vriendlief die de docu Cowspiracy zag en tegen mij zei – ik citeer: “Wij zijn vanaf nu vegan.” Na twee weken als een soort vegan-jehova door het leven te zijn gegaan, vond hij dit toch wel een hele heftige stap. Want dat betekende ook nooit meer een eitje en nooit meer burgers en bier met de boys op vrijdagavond. Hij werd wat milder, en toen ik met het voorstel ‘geen vlees meer thuis’ kwam, stemde hij hier mee in. Buiten de deur eten we ook vis of vlees, maar thuis komt het er niet in. En eerlijk is eerlijk, dit is ook nooit meer gebeurd! Het bevalt super. Mijn koelkast is dus behoorlijk plantaardig, kan ik je zeggen. Of in elk geval vega. Wat staat er dan zoal in? Ik zal het je vertellen. Kijk maar mee!

Eieren; niet plantaardig, wel onmisbaar. Een gekookt eitje of in het weekend een gepocheerd ei met avocado. Mmmm…

Geitenkaas; zowel in plakken als in een strooi variant. Tja, waarom? Omdat geitenkaas altijd een goed idee is! Over een omelet, door een salade of bij ‘zie puntje pesto’!

Pesto: voor op de tosti geitenkaas, pesto en avocado uit mijn boek. Zo lekker.

Becel plantaardige margarine in diverse smaken. Ik heb er een zonder ‘smaakje’ staan, die is helemaal bio. Ideaal als ‘normale’ plantaardige margarine. En ik heb deze drie nieuwe margarines met avocado-, walnoot- of kokostoevoeging. Deze zijn door de toevoeging van een smaakje nog specialer. Combineer bijvoorbeeld de avocado-olie met plakjes verse avocado en wat grof zeezout. Mmmm. De kokosvariant met plakjes banaan! En de walnootolie margarine is favoriet met een plak kaas. Heerlijke plantaardige alternatieven voor bijvoorbeeld hummus die lekker op brood of een cracker zijn, maar ook leuk bij een borrel met wat stokbrood of toastjes. In deze blog lees je er meer over!

Becel kokosolie, walnootolie, avocadoolie
Mijn favoriet is de margarine avocado-olie.

Groenten: altijd een la vol groenten. Wortels om te snacken. Komkommer en tomaatjes voor op crackers of een boterham. Courgette is mijn lievelingsgroente. Daar kun je alle kanten mee op. Rucola, ook altijd handig. Net als een zak verse spinazie. Dat gebruik ik in groene smoothies, in een omelet of in een pasta of salade. Paprika’s, avocado… alle groenten zijn welkom!

Verse kruiden: er ligt vaak munt, basilicum, peterselie en/of koriander in de koelkast om salades en andere gerechten mee op smaak te brengen. Of voor een lekkere muntthee natuurlijk koelkast becel plantaardig

 

Feta: lekker in salades of bij een couscous.

Hummus: eerlijk, er blijft niet heel veel broodbeleg over als je koemelk en vleeswaren zo min mogelijk eet. Dus zorg maar dat je van hummus houdt. Gelukkig doe ik dat. In alle soorten en smaken! Uiteraard heb je ook de margarines van Becel met een lekker smaakje die je als plantaardige variant hierop kunt kiezen.

Plantaardige yoghurt en drink. Minder zuivel, meer plantaardige yoghurts! Deze vind ik super lekker!

Aardbeienjam: soort van homemade jam, zonder toegevoegde suikers.

Lemonade met citroen en limoen. Deze is mij te zoet en te zuur, maar mijn vriend vindt ‘m heerlijk.

Sausjes: bbq saus voor – jawel – de bbq en suikervrije mayo voor bij de zoete aardappel oven frites.

Champie. Een verlaat verjaardagscadeau van een vriendin. Want ja, er is altijd wel iets te vieren toch? Daarom haar advies: je moet altijd een fles bubbels in de koelkast hebben.

Witte wijn; voor in het weekend, lekker buiten op het balkon met vrienden. koelkast becel plantaardig

Zo! Mijn ‘sort of’ plantaardige, maar wel vega koelkast! Wat mis je echt? Of wat mag er echt uit mijn koelkast?

Liefs

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *