Vluchtvertraging? Dit kun je doen (gezonde dingen op het vliegveld & veel geld terug!!!)

Travel  /   - 

Afgelopen zomer zat ik samen met mijn vriend in de trein richting Schiphol. We gingen heerlijk even een paar dagen genieten van de Spaanse zon. Net aangekomen op het vliegveld, krijg ik via een smsje te horen dat onze vlucht niet doorging die dag, en verschoven werd naar de volgende ochtend? What!? Serieus? Dat had ik nog nooit meegemaakt. We zouden 19.30 vliegen, maar dat werd uiteindelijk 10.30, de volgende morgen. We hadden dus meer dan 12 uur vertraging, en dat op vier daagjes Spanje…Heel jammer. Hoewel we in de eerste instantie lichtelijk geïrriteerd waren, besloten we er alsnog het beste van te maken, en dat was zo slecht nog niet….

Je hebt recht op een vergoeding bij vluchtvertraging

Wist je dat je hoogstwaarschijnlijk een vergoeding krijgt tot 600 (!) euro bij een vluchtvertraging van minimaal drie uur? Het aanvragen van zo’n vergoeding wordt je echter erg moeilijk gemaakt door de vliegtuigmaatschappijen. Ik probeerde het daarom via Vlucht-vertraagd.nl en dat werkte heel makkelijk. Ik hoefde alleen maar wat gegevens in te vullen en zij regelen de rest van de claim. Easy money! En als blijkt dat jij geen recht hebt op vergoeding, betaal je hier ook niet voor.

Mijn tip: laat je dus niet afschepen door bureaucratische, negatieve mails van een luchtvaartmaatschappij. Jij hebt waarschijnlijk de kennis niet in huis om hier inhoudelijk op te reageren, maar Vlucht-vertraagd.nl wel. Schakel hen dus in! Zo kregen wij €1200 terug voor een vluchtvertraging van 4 personen! Je betaalt over het te ontvangen bedrag 25% commissie aan Vlucht-vertraagd.nl, maar dat was het mij meer dan waard. We hebben zelf namelijk ook geprobeerd compensatie te krijgen van de luchtvaartmaatschappij, maar zonder succes. 

Okay, leuk dat je achteraf een compensatie krijgt, maar wat doe jij dan in de tussentijd op zo’n vliegveld?

Take it easy

Sta je nog op Schiphol en is je vlucht vertraagd? Dat hoeft geen straf te zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je gebruik kunt maken van de wellness? Je kunt onbeperkt gebruik maken van de sauna, fitness en als je heel lang moet wachten, zoals bij ons het geval was (een hele avond plus nacht) regelt de reismaatschappij een goed hotel voor je in de buurt van Schiphol. Wij hadden een luxe en goed hotel met wellnescenter, fitnessruimte en diner+onbijt inbegrepen. Niet slecht.

Gezond eten en een mini stedentrip!

Het eten op luchthavens wordt gelukkig bij steeds meer vliegvelden verser en gezonder. Zo vind je bij verschillende luchthavens bijvoorbeeld salades, sushi bars en verse smoothies maar je betaalt er wel de hoofdprijs voor. Wat je voor dat geld beter kunt doen? De stad in! Wist je bijvoorbeeld dat veel luchthavens op slechts een kwartier afstand van de stad liggen, en vanuit de luchthaven heel goed te bereiken zijn met het OV? Als je dan toch vertraging hebt en goed wil eten, kun je net zo goed een goed restaurant opzoeken in de stad. Minstens zo gezellig toch?!

>>Lees hier alle blogs met (food) tips tijdens city trips!>>

Heb jij weleens vluchtvertraging gehad? Heb je toen een vergoeding gekregen, of heb je daar helemaal niet aan gedacht? Of heb je wellicht nog meer tips voor mensen die vertraging hebben? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Mirte en Daisy

Hoofdfoto: Shutterstock

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

 1. Ik heb ook wel eens een forse vertraging gehad bij tui. Keurig netjes brief ontvangen met daarin reden van vertraging (technische storting) en na indienen van de claim stond dit bedrag binnen een paar dagen op onze rekening. Echter hotel is de buurt voor de overnachting is echt niet altijd standaard. wij moesten bijvoorbeeld naar eindehoven of Düsseldorf. Is maar net waar de maatschappij voldoende plek heeft ingekocht.

  Ook handig om te vermelden het gaat om aankomst vertraging en niet om vertraging bij vertrek. En niet elke vorm van vertraging wordt vergoed (weersomstandigheden of staking e.d zijn uitgesloten) Daarnaast is de vergoeding afhankelijk van de afstand die gemaakt wordt.

 2. Bij een vertraagde vlucht kun je echt prima zelf de vergoeding regelen, gewoon even volhouden.

  Ik weet niet zeker of dit een gesponsord verhaal is voor vlucht-vertraagd.nl , zie het er niet bij staan, maar wat ik in dit artikel qua informatie mis is dat je een behoorlijk percentage betaalt voor de service van deze site… Als je dan écht informatief wil zien hoort dat er natuurlijk ook bij.

  De ervaringen met deze firma zijn niet onverdeeld positief, vaak wordt geklaagd dat het erg lang duurt. Wij hebben het nu 3 keer zelf geregeld en dat gaat uitstekend en veel sneller dan met vlucht-vertraagd.nl

  We kennen ook nog mensen die het via de rechtsbijstand gratis hebben geregeld, dat is misschien ook handige informatie nog voor deze bijdrage.

  1. Hi Marion,
   Het is inderdaad een samenwerking met vlucht-vertraagd.nl en dat ben ik inderdaad vergeten onder de blog te zetten. dat ga ik nu gauw doen! Dank voor je oplettendheid. De commissie klopt ook. Je betaalt hen 25% commissie bij succes. Ik zal dat ook nog toevoegen aan het verhaal om het compleet te maken. Ik had er namelijk een hele goede ervaring mee en ben wel echt enthousiast over de dienst die zij verlenen! Ik ga het aanpassen. Groetjes! Daisy