Een kijkje in de koelkast van… ILH’s Mirte

Food, Health  /   - 

Hoe leuk is deze nieuwe rubriek?! Ik vind hem in ieder geval geinig. In plaats van ons bekende ‘eetdagboekje van…’ hebben we nu dus ‘een kijkje in de koelkast van…’. Wat staat er bij de fitgirls & boys en andere bekenden in de koelkast? Wij zijn heel benieuwd! In deze blog gaf Daisy al een kijkje in haar koelkast. Ze vertelt wat er precies in staat, en waar ze het voor gebruikt. Deze keer is mijn koelkast aan de beurt. En laat ik die nu net vorige week grondig hebben schoongemaakt. Helemaal ready om jullie dus een kijkje te geven in mijn koelkast.

Een kijkje in de koelkast van ILH’ Mirte

Dat is trouwens best een klus he, je koelkast schoonmaken. Niet iets wat je even in vijf minuutjes doet, althans ik niet. Maar wel belangrijk om te doen, want als je je koelkast te lang niet schoonmaakt, zul je merken dat er allemaal vieze luchtjes uitkomen. Daarbij is het zo dat een koelkast zuiniger werkt als ‘ie goed schoon is. Maar dat ter zijde. Over op mijn koelkast. Ik moet er wel bij vertellen dat mijn koelkast er nooit hetzelfde uit ziet. Natuurlijk heb ik altijd een aantal standaard dingen in mijn koelkast, zoals kwark, eieren en groente en fruit. Maar wat ik bijvoorbeeld op mijn boterham doe, of welke soorten groenten en fruit ik in huis heb, verschilt wekelijks. Uiteraard probeer ik mijn koelkast altijd te vullen met zoveel mogelijk gezonde producten.

Netjes toch?! Ik zal even uitleggen wat er allemaal in ligt, en waarom. Van boven naar beneden:

Pesto: Als ik de tijd er voor heb, maak ik pesto het liefst zelf. Maar omdat ik die tijd niet altijd heb, en een lepeltje pesto door mijn salade of op mijn boterham (met kipfilet), toch erg lekker vind, haal ik zo nu en dan een potje kant-en-klare pesto in huis.

Mayo: Zoete aardappel uit de oven met een lepeltje mayo er bij, heerlijk! En vooral dat kleine potje truffelmayonaise is te lekker. Natuurlijk niet te veel, en al helemaal niet elke dag.

Huttenkase: Vrijwel altijd in huis, want Huttenkase is altijd handig en goed. Ik doe het op brood, door een salade of door een pasta.

Boursin: Not mine. Mijn vriend vindt Boursin lekker op brood met een plakje kipfilet of ham. Ik hou er niet zo van.

Magere kwark: Eiwitten! Na het sporten (’s avonds) neem ik meestal een bakje kwark met wat honing er door.

Alpro margarine: Ik gebruik niet heel vaak margarine, maar als ik het gebruik dan is dat voor een heerlijke boterham (of een beschuitje) met hagelslag! Nomnomnom.

Tonijn: Ook vrijwel altijd in huis. Lekker op een cracker of door een salade.

Verse tagliatelle: Wanneer ik pasta maak, doe ik dat meestal met verse pasta’s. Dit keer is het een tagliatelle geworden met spinazie, kip, tomatensaus en champignons.

Wijn en bier: When it’s weekend….Hij een biertje, ik een wijntje.

Eieren: Een gekookt, gepocheerd of gebakken eitje met wat avocado op een geroosterd broodje. Simpel, maar zo lekker!

Verse munt: Voor een lekker kopje thee.

Kip: Ik heb gebraden kipfilet voor op brood en kipfiletblokjes om te bakken. Die laatste heb ik gekocht om door de pasta te doen.

Kaas: Always in my frigo! In de koelkast van een echte Hollandse meid mag kaas toch ook niet ontbreken?! Lekker om af en toe een tosti’tje van te  maken met tomaat en pesto.

Groente en fruit: Ik heb altijd groente en fruit in huis. De ene keer zijn het bessen, kiwi’s en appels, de andere keer peren, aardbeien en bananen. Het is maar net waar ik zin in heb. En dat geldt ook voor de groenten.

kijkje in de koelkast

Ohja en in de deur:

Snoeptomaatjes: Handig en lekker voor onderweg.

Eiwitshakes: Wanneer ik veel onderweg ben, of een lange hectische werk/school dag heb,gooi ik zo’n kant-en-klare proteineshake in mijn tas, om toch voldoende eiwitten binnen te krijgen. Maar meestal maak ik mijn shakies gewoon zelf met wat fruit en kokosmelk!

Melk: Last but not least, melk. Kokosmelk gebruik ik meestal voor smoothies, shakes en pannenkoekenmix. De chocomel tref je bij mij heel af en toe in de winter aan. Wanneer ik bijvoorbeeld buiten in de kou heb hardgelopen, vind ik het heerlijk om na die tijd een warme chocomelk te nemen. De gewone magere melk gebruikt mijn vriend voor eiwitshakes.

Zo, dat was mijn koelkast. Hoe vind jij ‘m? Is ie ILH proof? Of mag er volgens jou nog wel iets bij of juist weg? Ik ben heel benieuwd. Laat het me vooral weten in de comments hieronder! Vind ik leuk.

Liefs Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *