7 x favo zomeractiviteiten &-sporten op een rij!

Sport  /   - 

Niets fijners dan heerlijk buiten zijn en lekker bewegen met het zonnetje op je bol. Of ik nu aan het fietsen ben, een stuk door het bos of de weilanden loop, op een wakeboard of surfboard sta, of mezelf in het zweet werk tijdens een goede bootcamp, ik geniet er volop van. De combinatie van het bewegen en omringt zijn door natuur geeft mij rust. En daarnaast ben ik ook nog eens gezond bezig door lekker te sporten. Twee vliegen in één klap dus. Omdat ik er heilig van overtuigd ben dat dit voor meer mensen ontspannend werkt, deel ik in deze blog een aantal zomeractiviteiten die hartstikke leuk zijn om te doen. 

De leukste zomeractiviteiten!

Fietsen

Vrijwel iedereen in Nederland heeft wel een fiets toch? Even wat boodschappen doen, naar de stad, of gewoon lekker een blokje om; ik pak (mits het weer dat toelaat) het liefst de fiets. Ook al zijn het maar kleine stukjes, wanneer ik op de fiets zit kan mijn hoofd even ontspannen. Zo kies ik bewust vaak voor een rustige route, zodat ik niet continue op het verkeer om me heen hoef te letten, maar gewoon heerlijk kan genieten van de omgeving. Even geen telefoon, bumper klevende auto’s, of andere afleidende elementen. En niet geheel onbelangrijk; fietsen is onwijs goed voor je beenspieren! 

Bootcampen

Verstand op nul, en gewoon gaan. Sjouwen met zandzakken, touwtrekken en over een boomstam springen. Als je er van een afstandje naar kijkt, vraag je je misschien af wat die mensen in godsnaam aan het doen zijn, maar geloof me, het is zo lekker! Even al je frustraties van de dag van je af schudden tijdens een intensieve bootcamp. Voor mij niet alleen een leuke sport, maar ook een goed moment om even tot rust te komen. Tegenwoordig zijn in iedere stad en ieder dorp wel bootcampclubjes te vinden waar je gewoon bij aan kan sluiten. Mijn favoriet in Amsterdam is The Workout Studio.

Hardlopen

Deze mag uiteraard niet ontbreken in dit rijtje. Wanneer het buiten lekker warm is, vind ik het heerlijk om hard te lopen. Net als bij fietsen, ben je ook tijdens het hardlopen veel meer één met de natuur. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar toch ervaar ik dat wel zo wanneer ik een fijne route loop. Vogeltjes die fluiten en de bladeren die ritselen in de wind. De beste meditatie die er is!  hardlopen foto i love health boek, fotografie: joshua rood

Wandelen

Niet alleen mega ontspannend, ook is een actieve wandeling heel goed voor je lijf. Na het eten, even een blokje om, om het eten te laten zakken. En om even, voordat je naar bed gaat, je hoofd leeg te maken. Laat dan natuurlijk wel je mobiel thuis, of zet ‘m op stil, zodat je niet in de verleiding komt je mail nog even bij te werken of om toch dat appje te beantwoorden. Een strandwandeling is natuurlijk helemaal ultiem 🙂

Wakeboarden /waterskiën

Fun in the sun! Zin in een middag lol en actie? Bezoek dan eens een van de leuke wakeboardbanen in Nederland. Als ik het goed heb zijn er momenteel 19 banen in Nederland. Er is er dus ongetwijfeld ook wel eentje bij jou in de buurt. Ga met een stel vrienden /vriendinnen, huur een wakeboard of waterski’s en de rest gaat eigenlijk vanzelf. Naast het feit dat het een super leuke activiteit is met mooi weer, is het ook een mega goede workout voor heel je lijf. Spierpijn gegarandeerd hoor! 

Suppen

Iets minder actief, maar ook zeker goed voor lichaam én geest is suppen. Ofwel stand up paddle. Staand op een groot surfboard, met een peddel in je hand beweeg je jezelf vooruit. Als je deze voorwaartse slag goed uitvoert, dan is suppen een hele goede core training. Alle spieren worden aan het werk gezet, van je benen tot aan je buik-, rug-, schouder- en armspieren. Daarnaast ben je natuurlijk op het water, weg van de drukte en kom je even lekker tot rust!

suppen at koh tao, zomeractiviteiten
Sunset suppen op Koh Tao!

Tennissen

Waar de fanatiekelingen ook in de wintermaanden op de baan te vinden zijn, ben ik enkel in de zomer achter het net te vinden. Met het zonnetje op mijn bol een balletje slaan, vind ik heerlijk. Naast het feit dat je er een lekker kleurtje van krijgt, ben je ook nog eens sportief bezig en even met je gedachten bij het spel. Wil jij een keer een tennislesje proberen? Bij de meeste tennisverenigingen kun je vaak een gratis proefles aanvragen.

fitbit ionic, tennis, daisy, zomeractiviteiten
Ook Dais vindt het leuk om een balletje te slaan zo te zien;)

Wat zijn jouw favo zomeractiviteiten? Heb je leuke tips voor ons? Deel ze vooral in de comments hieronder!

Liefs Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *