We love suppen! // Alles over deze toffe sport!

Sport  /   - 

Inmiddels kijken we niet heel vreemd meer op van mensen die staand op een surf plank, met een peddel in hun hand het water over gaan. Suppen is hot. En dat vinden we bij ILH vrij logisch. Lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht. Heerlijk toch?! Nu is suppen in de zomer natuurlijk wel een stuk aangenamer en leuker dan in de herfst of winter, maar in beide gevallen blijft het een super goede workout voor je hele lichaam. Van top tot teen, met suppen gebruik je zo’n beetje al je spieren. Hoe suppen precies werkt, en waar het vandaan komt, vertel ik je in deze blog.  

suppen nusa lembongan
Nog even op de knietjes peddelen om te wennen. Nusa Lembongan, Bali, Indonesië.

Psst! Lijkt het je net als Daisy leuk om de wateren van Curaçao te ontdekken op je sup? Kijk dan vooral naar het tv programma “Ontdek Curaçao”, dat zaterdag 18 november om 12.00 uur is te zien bij RTL4 (de herhaling is zondag om 16.30 uur). Of ga voor alle afleveringen naar www.ontdekcuracao.tv.

Wat is suppen? En waar komt het vandaan?

Suppen, is de afkorting van Stand Up Paddle. Het is een vorm van surfen waarbij je op een groot en lang surfboard staat en jezelf verplaatst met een paddle. Het zal je vast niet verbazen dat deze trend is komen overwaaien uit Hawaii, want daar is het ontstaan. Daar stonden surfleraren op hun surfboard met een peddel om zo bij hun leerlingen te kunnen blijven, hun instructies te kunnen geven en het overzicht te kunnen houden. Grappig he?! En nu vraag je je misschien af, waarom we dat dan ook in Nederland zouden willen, want wij hebben alles behalve zo’n klimaat als in Hawaii. Dat klopt, maar omdat we in Nederland heel veel water hebben, maar weinig hoge golven, leent ons land zich prima voor een dagje suppen. Er kan gesupped worden op sloten, meren, binnenwateren, havens en in grachten. De zee is ook geschikt voor het suppen. In dit laatste geval kan het cruisen van het suppen ook nog eens worden afgewisseld met het pakken van golven, super leuk!

suppen at koh tao
Sunset suppen op Koh Tao!

Super is een echte workout!

We hebben vast allemaal wel eens iemand zien suppen. In eerste instantie ziet het er vrij relaxt uit, een beetje staan op zo’n plank, met de zon op je bol, maarrrr…vergis je niet! Suppen is zwaar, tenminste, als je het doet zoals het moet. Als je de voorwaartse slag goed uitvoert, dan is suppen een hele goede core training. Alle spieren worden aan het werk gezet, van je benen tot aan je buik-, rug-, schouder- en armspieren. Tijdens het afleggen van lange afstanden op het sup board wordt je lichaam ook nog eens conditioneel getraind. Ze zeggen dat het zelfs dezelfde effecten heeft op je conditie als joggen.  Daarnaast zijn er ook heel veel variaties op het suppen. Wat dacht je bijvoorbeeld van sup surfen, sup vissen (geen peddel, maar een hengel in je hand!), wildwater sup, of sup yoga. Vooral die laatste is ook heel populair. Zo probeerde Daisy een lesje sup yoga op Curaçao! sup yoga curacao, curacao tips

Ontdek Curaçao op je supplank!

En dat suppen op Curaçao  vond ze te gek! Niet alleen vanwege het heerlijke klimaat, de mooie blauwe zee en prachtige omgeving, maar ook omdat je dus echt actief bezig bent op het water. Bij sup yoga wordt namelijk een extra element van moeilijkheid toegevoegd, omdat je je balans ook op het water moet kunnen behouden, dit heeft nog meer effect op de core spieren dan wanneer je alleen rechtop staat. Nu moeten we eerlijk bekennen, suppen in Curaçao is toch net wel een stukje leuker en lekkerder dan suppen in Nederland. En het fijne is, in Curaçao is het nu, terwijl het hier winter is, gewoon 30 graden. Een zeer aangenaam temperatuurtje om te suppen kan ik je vertellen ;).

sup yoga curacao, curacao tips

Lijkt het je leuk om de wateren van Curaçao te ontdekken op je sup? Kijk dan vooral naar het tv programma “Ontdek Curaçao”, dat zaterdag 18 november om 12.00 uur is te zien bij RTL4 (de herhaling is zondag om 16.30 uur). Of ga voor alle afleveringen naar www.ontdekcuracao.tv.

Liefs Daisy en Mirte

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *