REVIEW || STOX SKISOKKEN

Sport  /   - 

Of ik een paar STOX skisokken wilde testen op mijn wintersport? Sure! De hardloopsokken die ik vorig jaar van dit merk testte, bevielen ook goed. Dus ik was ook benieuwd naar de skisokken van dit merk.

De STOX skisokken, zijn net als alle andere sokken van dit merk zogenaamde compressiesokken. Compressiewat? Ik leg het je uit:

De sokken van STOX zijn compressiesokken die als het ware in je benen ‘knijpen’. Deze druk (compressie) zorgt voor een betere bloedcirculatie en maximale zuurstofcapaciteit van je spieren. Ze voorkomen daardoor niet alleen vermoeide, pijnlijke benen, maar helpen ook spataders en opgezwollen voeten, enkels en/of benen te voorkomen.

Wat beloven de skisokken van STOX?

  • Meer energie; want ze zorgen voor een verhoogde bloedcirculatie in je benen.
  • Sneller herstel; verminderen spiervermoeidheid en bevorderen de verwijdering van afvalstoffen, wat het herstel versnelt.
  • Temperatuur regulerend; merino wol doet het werk om je voeten warm te houden.
  • Zorgt voor droge benen; zweet wordt naar de buitenkant van de sok gedreven.

Vooral dat temperatuur regulerende sprak me aan na een vlugge blik op de weersvoorspelling tijdens mijn wintersport: min 23. Ja je leest het goed: drieëntwintig hele graden ONDER nul. Zijn ze niet goed geworden of zo!? Warme voetjes zijn dus geen overbodige luxe.

skisokken STOX compressiesokken
Dit zijn ze, in de vrouwenprint.

Wat vind ik van de STOX skisokken?

Ondanks dat het skisokken zijn, passen ze ook prima in mijn snowboard schoenen. Ik denk niet dat daar onderscheid in gemaakt wordt. Ik heb twee dagen met de STOX sokken geboard en twee dagen met ‘gewone’ sokken.

stox skisokken
From where I stand! De sokken aan mijn voeten!

Hoe zitten ze? Bij het aantrekken van de sokken merk je direct de druk van de sokken. Ze zitten fijn en stevig om je voet en kuiten. Dat voelt prettig, als een soort van extra steun. Het verschil merk ik vooral een dag later als ik gewone skisokken draag. Die zitten super slap om mijn kuiten. Is dat altijd zo vraag ik me af? Of valt het nu pas op omdat ik de STOX sokken de dag ervoor droeg?

Het design? Ik vind het printje leuk! Lekker kleurrijk en even wat anders dan de saaie, effen skisokken die ik ken. Mijn ‘mannelijke reisgenoot’ (het mag geen naampje hebben – haha!) droeg ze ook in maat L, maar wel in het vrouwenprintje. Printje was naar zijn mening wat minder geslaagd. De mannenprint is inderdaad een stuk mannelijker qua kleuren. Vandaar dat dat ook de mannenuitvoering is 😉

stox, skisokken, man
Kijk. Lekker mannelijk in groen en blauw 😉

En? Zweetvoetjes? Elke wintersporter herkent dit: na een dag lang skieën of boarden en misschien nog wel een apres-ski sessie in dezelfde boots, komt het stoom uit je schoenen. En ja, zweetpootjes zijn eerder regel dan uitzondering. Dus ik was heel benieuwd naar mijn voetjes na een dagje boarden met de STOX sokken. Veters los, beetje wrikken, schoen uit… moment van de waarheid: mijn sokken zijn kurkdroog en mijn pootjes ruiken naar roosjes. Echt! Geen zweetgeurtje te bekennen. Score!

Warme voeten? Tja, ik zei al dat het min 23 was. Dus om heel eerlijk te zijn had ik gewoon koude voeten. Maar ik vraag me af of er überhaupt sokken zijn die dat aankunnen. Daarbij heb ik vrij snel koude handen en voeten, ook in Nederland. Lastig om dit te beoordelen dus. Mijn co-tester had overigens geen koude voeten. Zelfs niet met min 23… (hoe dan?! Zou het toch STOX zijn…?).

Energie & herstel. Ik vind het lastig om de sokken op deze punten te beoordelen. Ik weet immers niet hoe moe of energiek mijn voeten waren geweest als ik ze niet gedragen had. Wat ik er wel over kan zeggen is dat ik geen spierpijn heb gehad. Ook kon ik nog een paar rondjes op tafel dansen in de apres-ski, dus dat zegt ook wel wat over de energie lijkt me.

Overall mening? Ik vind de STOX skisokken fijn! Vooral de stevigheid die ze bieden aan je voeten en benen bevalt goed. Evenals de nog steeds naar roosjes ruikende voeten na 8 uur op de piste. Ook mijn reisgenoot was echt over de sokken te spreken. Toen ik hem vroeg of hij €37,95 voor een paar STOX skisokken zou betalen, zei hij volmondig ja!

stox skisokken
Yes, ochtend één! Alles ligt klaar: board broek, sokken en helm met goggle!

Conclusie? De sokken zijn geslaagd!

Ter info; ik heb schoenmaat 39 en droeg de sokken in maat M.

Meer lezen of direct kopen? Bezoek dan de webshop van STOX.

x Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *