Review || STOX Energy Socks

Health, Sport  /   - 

Een review over sokken… ik hoor je denken: ‘en wat heeft dat met ‘health’ te maken?’ Nou, dat zal ik je vertellen. De sokken van STOX houden je beentjes gezond. Of dat nu op je werk is, tijdens het reizen, tijdens het hardlopen of erna. Vooral dat hardlopen en erna vond ik heel interessant. Daarom besloot ik de twee sokken uit de categorie ‘sports’ te testen:

 1. Running
 2. Recovery

stox energy socks

In het kort over STOX Energy Socks: het zijn compressiesokken die als het ware in je benen ‘knijpen’. Deze druk (compressie) zorgt voor een betere bloedcirculatie en maximale zuurstofcapaciteit naar je spieren. Ze voorkomen daardoor niet alleen vermoeide, pijnlijke benen, maar helpen ook spataders en opgezwollen voeten, enkels en/of benen te voorkomen.

STOX Running Socks

Eerst de looks (het oog wil ook wat hè): De hardloopsokken hebben een donkerblauw met roze kleur. Best wel leuk eigenlijk! En ze matchen goed bij mijn donkerblauwe met roze Nikes. Alsof ze het wisten…

Wat beloven ze;

 • Meer energie, want ze zorgen voor meer bloedcirculatie in je benen.
 • Minder spierpijn, want de sokken verminderen spiervermoeidheid en bevorderen de verwijdering van afvalstoffen.
 • Minder spierschade en verkleinde kans op scheenbeenirritatie, want ze creëren een schokabsorberend effect,
 • Zorgen voor droge spieren, dus geen zweetbeentjes.

Tijd voor een aantal goede tests dus. Ik heb de running sokken tijdens 6 runs gedragen. Daarna ging ik naar Bali en om nou met 35 graden lange sokken te dragen… ik pas even! Hoewel ze wel zweetvrije beentjes garanderen, dus het zou moeten kunnen! stox energy socks

Het aantrekken van de sokken is een dingetje. Ze zijn vrij strak, maar dat hoort. En ook al gaat het lastig, het geeft me direct het gevoel dat het ondersteunt en gaat doen wat ze beloven. Eenmaal aan, zitten ze prima.

Ik loop erg lekker met de sokken. Zonder sokken heb ik nog wel eens last van die stramme kuiten tijdens het lopen. Ik weet niet of je dat herkent? Daar heb ik dan vanaf de eerste minuut last van. Rekken en strekken, niets helpt om het weg te krijgen. Met de STOX sokken heb ik daar geen enkele keer last van gehad. Fijn! En ik had inderdaad het gevoel dat ik best nog een paar kilometers aan mijn run kon plakken, omdat mijn benen nog vol energie zaten.

De belofte m.b.t. de scheenbeenirritatie klinkt mij ook goed in de oren. Ik heb al eerder scheenbeenvliesontsteking (shin splints) gehad, en dat wil ik echt niet meer!

Na het lopen heb ik nooit spierpijn gehad. Terwijl ik er toch een aantal flinke runs mee gelopen heb. Dus ja, de sokken bevallen mij heel goed. stox energy socks

STOX Recovery Socks

De Recovery STOX sokken beloven dat spierpijn tot het verleden hoort. Hoe fijn is dat? Ik kan een beetje spierpijn altijd wel waarderen omdat het je het gevoel geeft dat je wat gedaan hebt. Maar stiekem is het best wel irritant als je één of twee dagen lastig loopt van de spierpijn.

De recovery sokken draag je ná het sporten, voor beter herstel. Net als de Running Socks zitten ze strak, zoals compressiesokken horen te zitten.

stox energy socks
Ja, je ziet het goed. Ik zit voor een ijssalon 😉 Die had ik wel verdiend na een rondje hardlopen! Haha! Nee hoor, dat is stom toeval!

Wat beloven de recovery sokken:

 • Sneller herstel
 • Versneld de hersteltijd van blessures, want ze zorgen voor een verbetering van de afvoer van bloed en vocht, wat de herstelperiode van blessures als scheenbeenirritatie, kuit- en achillespeesproblemen doet versnellen.
 • Droge benen
 • Meer energie

De combinatie van het dragen van de Running Socks tijdens het lopen en de Recovery sokken erna, zorgden inderdaad voor energieke benen. Ik heb echt geen last gehad van vermoeidheid in de beentjes. Terwijl ik veel sportte in die periode (5 a 6 x p/w). Ik droeg de Recovery sokken ook na het trainen van mijn benen in de gym. En ook toen kreeg ik geen spierpijn.

Omdat ik deze Recovery sokken in de zomer testte, was het wat lastig om ze vaak te dragen. Ik droeg ze alleen in huis. Het was immers goed weer en ze matchten niet echt lekker met mijn zomeroutfitjes, if you know what i mean… Maar zodra je weer een lange broek draagt, draag je deze sokken er gewoon onder. Niemand die het ziet, maar je ervaart wel alle voordelen.

Lees meer over STOX Energy Socks op hun website! Naast de Running en Recovery sokken hebben ze ook nog Travel, Medical en Work sokken. En als je vragen hebt, stel ze in de comments! 

x Daisy

 

stox energy socks stox energy socks

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

 1. Ik heb ze nu een mnd of 3,5 loop 4x in de week. Ik was ze niet na iedere loopbeurt. Maar zag van de week dat ik al een gat in mijn rechtervoet bij de grote teen heb zitten :-(. Ik heb ook sokken van herzog. Die zijn nog moeilijker aan en uit trekken. Maar daar heb ik daar nog geen last van… En heb die toch al zeker een jaar. Kocht deze omdat ze er leuker uitzien ;-))

 2. Deze bestel ik meteen! Alles dat helpt tegen shin splints juich ik toe… ik heb daar nl heel erg veel last van omdat ik wegens tijdsgebrek vooral op asfalt loop…

 3. Deze sokken lijken me best wel fijn! Ik herken heel erg dat je soms van die stramme benen kunt hebben en dan bijna niet vooruit lijkt te komen. Als dit werkt is het zeker de moeite waard om ze eens te proberen. De kleurtjes zijn ook wel echt leuk!