Pasta met tuinbonen en muntpesto

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Op veler verzoek gaan we (proberen) vaker avondrecepten te posten. De reden dat dit in de winter minder online komt, is het gebrek aan daglicht bij het fotograferen van een avond gerechtje. Daarom zijn we overdag de keuken in gedoken om met goed licht een aantal avondgerechten op de kiek te zetten.

Dit heerlijke receptje komt uit De Detox Kitchen Bible, die we laatst kregen bij Dr. Blend (dank!!). Een werkelijk waar prachtig kookboek met maar liefst 200 recepten zonder tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Met een bom aan achtergrond informatie over voedsel is dit echt een fantastisch kookboek als je geïnteresseerd bent in clean(er) eten en het effect van voedsel op verschillende aandoeningen.

Oké, over naar het receptje. Deze pasta met tuinbonen en muntpesto is door de munt heerlijk fris van smaak en de pijnboompitjes zorgen voor een lekkere bite. De tuinbonen zijn een goede bron van vezels en kalium, wat een positieve invloed heeft op je bloeddruk. Zorg dat je altijd voor volkoren pasta kiest in plaats van niet-volkoren. Hier zitten veel meer vezels in! De zelfgemaakte pesto is echt heerlijk. Als je geen zin of tijd hebt om de pesto zelf te maken, kun je ook een kant en klare pesto gebruiken. Zorg er dan wel voor dat deze vrij van e-nummers en andere onnodige toevoegingen is. Of gebruik dit recept als je fan bent van pesto met Parmezaanse kaas. Ook lekker, waar zouden we toch zijn zonder pesto?

pasta met tuinbonen en muntpesto

Ingrediënten pasta met tuinbonen en muntpesto

Voor 2 personen

 • 25 gr pijnboompitten
 • 100 gr gedopte tuinbonen (uit een pot)
 • 100 gr volkoren (spelt)pasta
 • 100 gr diepvrieserwten

Voor de pesto:

 • 100 gr spinazie
 • handje verse munt
 • handje verse bieslook
 • handje verse bladpeterselie
 • sap van een halve citroen
 • 1 el olijfolie
 • 1 tl zeezout

Bereiding pasta met tuinbonen en muntpesto

 1. Rooster de pijnboompitten in een pan met anti-aanbaklaag tot ze goudbruin kleuren.
 2. Breng een pan water aan de kook en kook de pasta zo’n acht minuten (of volgens de aanwijzingen op de verpakking). Voeg na zo’n vier minuten de diepvrieserwten toe een kook deze zo’n vier minuten mee. Voeg als laatste de tuinbonen toe en verwarm deze alleen even mee in het kokende water.
 3. Giet het water af en laat de pasta en de groenten goed uitlekken. Doe terug in de pan met een scheutje olijfolie en roer door.
 4. Doe de ingrediënten van de pesto in een keukenmachine of maal deze fijn met een staafmixer. Roer de pesto door de pasta en de groenten.
 5. Schep de pasta op een bord en garneer met de pijnboompitten en eventueel wat peterselie.

pasta met tuinbonen en muntpesto Enyoy!

Mare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties