8 x sportschool irritaties, die je vast herkent!

Sport  /   - 

Dit is een blogje speciaal voor de mensen die zich ook zo fijn kunnen irriteren aan bepaalde situaties in de sportschool. Ben jij regelmatig in de sportschool te vinden, dan komen deze punten je vast en zeker bekent voor. 

Sportschool irritaties

1. Te hard kreunende mannen (en soms ook vrouwen)

Ik snap dat je door die koptelefoon op je hoofd, jezelf niet echt hoort, en dat je bij iedere krachtbeweging goed moet uitblazen, maar moet dat echt zo hard en met zoveel geluid? Ik zou er bijna andere dingen van denken. Volgens mij kan dat wel een tandje minder.

2. Mensen die een bezweet toestel niet schoonmaken

Gedverdekkie. Niet alleen vies, ook is het niet erg netjes. Geen papier bij de hand? Maak dan op z’n minst het toestel schoon met je handdoek.

3. Telefoon ellende

Lieve lieve lieve mensen: je bent in de sportschool om te sporten. Niet om te whatsappen. Niet om selfies te maken. Niet om je mail te doen. Niet om… je snapt me. Tuurlijk, je trainingsschema mag je op je telefoon bekijken. En 1 snelle selfie snappen we bij ILH absoluut. Maar verder heb je niks op je tellie te zoeken. Vind je het moeilijk ‘m niet te gebruiken? Tip van ons (ervaringsdeskundigen…): zet ‘m op vliegtuigstand!

4. Hempjes en broekjes die net iets te strak

via GIPHY

Mannen met hemdjes die een decolleté hebben tot aan een navel, waardoor ze in principe gewoon in hun blote barst staan. Doe of gewoon een normaal shirt aan, of blijf thuis. Of vrouwen die topjes en broekjes dragen waarbij je je afvraagt of ze zo moeten optreden. In een stripclub. Gênant. En soms ook niet erg smakelijk.

5. Mensen die wel naar de sportschool gaan, maar vervolgens niets doen

via GIPHY

Die spiegels zijn niet bedoeld om je make-up bij te werken of je outfit uitgebreid te bekijken. En die bankjes en yogamatjes zijn ook niet bedoeld om gezellig een theekransje op te houden. De sportschool is de plek om juist wel iets te doen. Stap op de loopband, sluit aan bij dat uurtje pilates of duik het krachthonk in. Die strakke billen en benen komen helaas niet vanzelf aanwaaien.

6. Deo’tje vergeten?

via GIPHY

Wanneer je tijdens een oefening even flink door je neus ademhaalt en je een gigantische zweet lucht in ademt. Nee bedankt. Je weet dat de kans dat je in de sportschool zweet vrij groot is, mits je natuurlijk niet tot degene behoort die er een gezellig theekransje van maken. Maar een deodorantje voor het sporten is geen overbodige luxe. Al doe je het alleen voor je medesporter. En ook geen ‘oud-zweet-shirt’ aantrekken. Want dan kan je nog zoveel deo op doen. Dat helpt niet. Fris gewassen shirt please!

7. Personen die uren een apparaat bezet houden

Setjes! Herhalingen! Bedenk van te voren hoeveel setjes je gaat doen, en hoeveel herhalingen. Voer deze vervolgens uit met tussen ieder een setje een korte pauze. Ik herhaal, een korte pauze. Dus geen half uur lekker chillen op de legpress en tussendoor uitgebreid je Instagram checken.

8. Gewichten niet opruimen

Je kunt een dumbell wel met veel pijn en moeite verschillende keren achter elkaar optillen, maar dat kleine stukje terug naar het rek is blijkbaar te veel moeite? Van gewichten opruimen word je ook sterk!

Verder vinden we iedereen super lief, en sportief, en mega leuk en aardig en zo. Als je je maar niet schuldig maakt aan een van deze irritaties. hihi. Luuuuvvv you guys!

Oja, we vinden het natuurlijk ook heel leuk en grappig om jouw sportschoolirritaties te horen! Deel ze in de comments hieronder…

xxx Mirte & Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties