Hot flow yoga

Sport  /   - 

Yoga komt oorspronkelijk uit India en het werd daar onder hele warme temperaturen uitgeoefend. Bij Hot Flow Yoga wordt dezelfde warmte gecreëerd als de oorspronkelijke Indiase yoga. Door de hitte voel je de effecten van houdingen beter, kun je de eigen spieren beter gebruiken (uitstrekken, kracht) en je voorkomt blessures.

Hot flow yoga; donker en warm

In Nederland is het natuurlijk niet echt heel erg warm tijdens de winter en de lente. En in de rest van het jaar trouwens ook niet echt. 😉 Vandaar  dat de Indiase warmte wordt geïmiteerd met kaarsen (ook in de zomer overigens). Daardoor is de ruimte ook donkerder (andere lichten blijven uit) en kun je jezelf op yoga en jezelf richten. Hot flow yoga pose

Hot flow yoga; ademhaling en beweging

Flow Yoga betekent in het Sanskriet (oud-indiaas) Vinyasa en het wordt ook als beweging beschreven. Tijdens de cursus wordt de nadruk gelegd op balans tussen adem en beweging. Het is dus niet de bedoeling dat je al hijgend en puffend de les uitkruipt. De filosofie achter deze soort van yoga is dat je door een goed adem/beweegpatroon, sterker wordt. In tegenstelling tot ‘normale’ yoga is het bij deze vorm de bedoeling dat je alle bewegingen subtiel in elkaar laat overgaan. Resultaat? Meer ritme en bijna een dans.

Om die adem goed te laten gaan, word je ook daarin begeleid door de leraar of lerares. Hij of zij geeft aan wanneer je mag inademen en mag uitademen. Voor Hot Flow Yoga geldt geen bepaalde lijn die jij of een leraar aanhoudt. Iedere cursus kan dus op verschillende manieren worden ingevuld. Vandaar dat het misschien ook leuk is om zelf te variëren in scholen en begeleiders. Op die manier kun je zelf uitzoeken welke Hot Flow Yoga het beste bij je past.

Hot flow yoga video workout

Deze video geeft een hot flow yoga workout van een half uur. Pak je yoga matje erbij, en give it a try!

Bron: Girlscene

In Amsterdam wordt Hot Flow Yoga aangeboden bij o.a.:

Ken jij nog andere yoga studio’s in Nederland waar deze vorm van yoga aangeboden wordt?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties