Online Yoga voor Runners – Be More Yogic

Sport  /   - 

Hardlopen doe ik al een paar jaar en tegenwoordig ook weer actiever. Zeker sinds ik mijzelf ten doel heb gesteld om in 2014 een halve marathon te lopen. Daarnaast doe ik ook regelmatig aan krachttraining. Nog niet heel fanatiek hoor, maar toch… Gevolg hiervan: korte spieren. Zo lenig als ik vroeger was (tot mijn 15e draaide ik mijn hand niet om voor een spagaatje of flikflak), zo’n stijve hark ben ik nu. Niet leuk! Daarom doe ik ook graag af en toe aan yoga. Veel tijd om buitenshuis yoga te doen heb ik niet. Maar thuis een yoga lesje volgen, is ook een optie! Zelf heb ik de inspiratie en kennis niet om mijzelf een yoga class te geven. Be More Yogic, een online yoga platform kan dat des te beter!

Be More Yogic

Oké, een online yoga platform dus. Ik heb wel vaker online yoga video’s gegoogled, bekeken en aan deelgenomen, en dat viel meestal wel wat tegen. Maar Be More Yogic is andere koek. De site ziet er prachtig uit! Hip, zen, mooi, gelikt (in a good way)… Helemaal goed dus. Er worden zeer professionele lessen gegeven, in prachtige rustgevende omgevingen, door 3 instructrices. De lessen zijn in het Engels. Je kunt heel gemakkelijk een voor jou geschikte les kiezen door te fileren op het soort yoga (bijv. Ashtanga, Vinyasa meditatie, prenatal), maar ook op duur, niveau en lerares. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een yoga video voor gemaakt: yoga tijdens vliegreizen, achter je bureau, ter stimulering van je darmen, voordat je gaat slapen, introductielessen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Te veel om op te noemen, dus neem zelfs eens een kijkje op Be More Yogic.

Yoga for runners Be More Yogic runners yoga

Ze bieden dus tal van yoga lessen aan. Eén van de lessen die ik graag volg is Yoga for Runners. Tijdens deze yoga class, zowel pre als post run, werk je vooral aan het stretchen van je spieren die je veel gebruikt tijdens het rennen. Ik was mij er voor de lessen al van bewust hoe stijfjes ik was, maar het viel me nog eens extra tegen toen ik bezig was. Vooral de stretches aan de achterkant van je benen vielen mij zwaar. Maar des te fijner is deze yoga les voor mij. Als het lukt, probeer ik voortaan in elk geval voor of na mijn run met één van deze lessen te stretchen. Het duurt ongeveer een kwartier, maar dan ben je wel soepeler dan ooit. Deze runners yoga is een beginnersles. Wees niet bang dat je ondersteboven tegen een muur hoeft te staan. Het is absoluut doable voor beginners. Ik kon het immers ook.

Ik zal de komende maanden vaker yoga classes van Be More Yogic reviewen. Maar neem gerust zelf eens een kijkje. Ik vind het écht meer dan de moeite waard. Het is zo professioneel opgezet dat het bijna niet op kan tegen een real life yoga class. En hoe fijn is het om (zeker als beginner) te puffen en te steunen en je in voor jou praktisch onmogelijke poses te vouwen, in de vertrouwende omgeving van je eigen huis?

Be More Yogic biedt gratis lessen aan, maar als je beschikking wilt over alle lessen, is dat wel tegen betaling.

Ken je Be More Yogic al, al eens een online yoga video gevolgd? Wat vond je er van? En ook als je nu een kijkje gaat nemen, laat vooral in de comments weten wat je ervan vindt. Altijd leuk om te horen!

Namasté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  1. Ja goed tip! Direct aangemeld, goede content.

    Een real life yoga class betekent natuurlijk wel dat de instructeur opties kan aanwijzen, vooral in het begin, als het helemaal nieuw is en de lichaamsbewustzijn nog niet goed ontwikkeld is. Zelf heb je dat natuurlijk vaak niet door.

    Zelf volg ik af en toe videos van Tara Stiles, Kathryn Budig en Eckhart Yoga. Real life yoga lessen volg ik wel liever ook omdat de instructeur je lichaam met tijd weet in te schatten.

  2. Goede tip! Loop tegen hetzelfde probleem van korte spieren aan door het hardlopen en krachttraining. Dit is qua tijd ook net genoeg na je hardloop sessie! Ga hem proberen de volgende keer!