Healthy Fest 2016 report!

Health, Sport  /   - 

Afgelopen weekend was ik (Mare) samen met een vriendin bij de allereerste editie van Healthy Fest! We wisten totaal niet wat we konden verwachten, maar we hebben er van genoten. Het weer was fantastisch en de sfeer heel goed!

Healthy Fest report

Healthy Fest is een nieuw festival dat draait om een gezonde levensstijl en alles wat daarbij komt kijken. In de praktijk lag de nadruk vooral op sporten. Kort samengevat: Je kon drie dagen lang een super gevarieerd programma van work-outs volgen met daarnaast lezingen, films en workshops over gezondheid, eten en mindfulness. Al dat leuks vond plaats op het terrein van Center Parcs de Eemhof.

healthy fest We hadden een heerlijk huisje aan het water! Om het weekend in te luiden begonnen we vrijdagmiddag met 5km hardlopen door de bossen. Dat vonden we best een prestatie omdat we allebei niet echt hardlopers zijn. Gelukkig was de mooie omgeving het ‘afzien’ meer dan waard! Eind van de middag hadden we een Dance Workout op house muziek waar we lekker de heupjes los konden gooien!

IMG_3203 We eindigden onze eerste dag ontspannen met een kampvuur meditatie aan het strand. Mediteren bij een kampvuur hadden we allebei nog nooit gedaan en dit werkte echt heel goed! Helaas begonnen we wel wat later omdat er iets mis was met de elektriciteit, maar dat kan natuurlijk gebeuren.

healthy fest Zaterdag begon goed met wielrennen! En dit vonden we allebei LEUK! We fietsten een rondje van 25 km langs het water, door de weilanden en door de bossen. Je gaat echt heel hard op zo’n fiets, en omdat je tussendoor een beetje kan kletsen is het ook gewoon gezellig. Omdat onze benen ondertussen aanvoelden alsof we een halve marathon gelopen hadden, besloten we de rest van de middag even rustig aan te doen. We hebben lekker gezwommen en genoten van het mooie weer.

healthy fest

healthy fest

healthy fest …en natuurijk het festival terrein verkend!

healthy fest Na al dat harde werken hadden we honger! We waren dan ook heel blij met onze quinoa burger en broodje falafel. In de avond  ging Josse (mijn vriendin) naar de film “Jiro Dreams of Sushi”, over een 3 sterren sushi kok, die ze erg goed vond. Ik moest helaas aan mijn scriptie werken… #huilen.

healthy fest

healthy fest Zondagochtend begon met een workout van the Calisthenics Project. Met calisthenics train je met enkel je eigen lichaamsgewicht door je zelf op te trekken en weg te duwen. En o boy, dit was echt heel zwaar! Als je een beetje into turnen bent zou ik dit zeker een keer proberen! ’s Middags gingen we naar de film “de Smaak van de ziel,” ook over een sterrenrestaurant. Maar deze vonden we allebei niet heel goed.

healthy fest Om het weekend af te sluiten deden we mee aan het closing trefbal toernooi. O jongens, wat waren we fanatiek, en we hebben nog gewonnen ook! Al zal dit aan mij het niet gelegen hebben, ik werd steeds als eerste afgegooid (net als vroeger!!). Maar het was wel echt heel leuk!

De eerste editie van Healthy Fest was wat ons betreft heel erg geslaagd! Er waren wel een paar puntjes ter verbetering, maar het was immers ook de aller eerste editie. Zo was er de eerste dag niet echt iemand die ons kon aanwijzen waar we moesten inchecken (we waren iets aan de vroege kant en met de bus ipv de auto), er waren wat technische mankementen en soms was het even goed zoeken waar je precies heen moest (zoals de bios). Maar alle trainers waren super enthousiast en de staff was heel behulpzaam!

Het viel ons op dat het publiek heel gevarieerd was, al waren de mannen wel wat in de minderheid. Juist als je wel graag iets met sport wil gaan doen, maar niet helemaal zeker weet wat precies, is dit echt een leuke manier om veel verschillende dingen uit te proberen. Ik ben ook heel benieuwd wat anderen er van vonden! Dus was jij bij deze eerste editie van Healthy Fest, laat dan zeker even weten hoe je het ervaren hebt. Wij kijken alvast uit naar volgend jaar!

Mare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties