#FITGIRLS opgelet: to fit or not to fit?

Sport  /   - 

Is een baan bij Defensie alleen voor mannen? Ik dacht het niet! Er bestaan ontzettend veel vooroordelen over vrouwen bij Defensie. Misschien had ik ze ook wel een beetje… Maar dit filmpje liet mij wel echt keihard lachen! Zo erg was mijn vooroordeel ook niet…

En jij? Heb jij vooroordelen over vrouwen bij Defensie? In mijn beleving zijn het wel echt stoere vrouwen, die bij Defensie werken. Toch? Maar stoer en okselhaar staan wij mij betreft net zo ver van elkaar vandaan als softies en kale okseltjes. Dus dit slaat natuurlijk nergens op!

To fit or not to fit?

Ondanks dat Defensie geen onderscheid maakt tussen man en vrouw, maken ze wel onderscheid tussen fitte en niet-fitte mannen én vrouwen! Met een ‘altijd-ziek-zwak-en-misselijk’ mentaliteit kom je er niet. Het zijn geen banen voor zwakke types. Des te meer reden dus om super fit te zijn. Er wordt o.a. gekeken naar:

  • Kracht & conditie
  • Bewegen & belastbaarheid (wat kan je lichaam aan?)
  • Ogen en oren
  • Je hart
  • Gebit

Dus als jij ervoor zorgt dat dit in orde is, maakt Defensie zeker geen onderscheid tussen jou als #FITGIRL, of je buurman als #FITBOY. Doe hier de test.

Uitdaging & avontuur

Defensie zoekt vrouwen (en mannen, oké, jullie zijn ook nog gewenst) die willen werken aan vrede en veiligheid. Je kunt als vrouw ingezet worden voor uiteenlopende functies van bevoorrader op een marinefregat en high risk beveiliger bij de Marechaussee tot chauffeur van een pantservoertuig of helikopterpiloot bij de Luchtmacht. Vereiste? Een fysieke uitdaging niet uit de weg gaan en van avontuur houden!

FAQ’s – FEMALE asked questions

Twijfel je toch of je dit ‘als vrouw’ wel echt kan doen of dat het toch nog een mannenwereldjes is? Lees dan deze Female Asked Questions vooral even! Over tampons, gescheiden douchen, make up en baby’s. Female shit zeg maar 😉

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

En volg je I Love Health al op FacebookInstagramPinterest en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Ik heb 2,5 jaar bij Defensie gewerkt. Echt een toptijd! Wij hadden toen al heel veel vrouwen in ons peloton. Ik heb nooit meer zo’n strak en getraind lijf gehad als in mijn AMO (algemene opleiding) periode! 😉 Het was best pittig voor mij, omdat ik vrij klein en tenger gebouwd ben maar was echt mega trots toen ik de keuringen en de opleiding (ook op pure wilskracht) behaald heb! Als je van veel sporten, avontuur en uitdagingen houd, ga er dan voor.