2014 goal: halve marathon!

Sport  /   - 

Zo. Nu kan ik niet meer terug. Het staat online, het is wereldkundig gemaakt… ik ga in 2014 een halve marathon lopen! Geïnspireerd door alle (halve) Amsterdam marathonlopers die vorige week door mijn straat kwamen, wil ik dat ook een keer doen! Waarom ik dit doel op mijn blog zet? Nou, heel simpel. Omdat ik het heel graag wil, maar dit voor mij een extra motivatie is. Ik ben soms zo druk met van alles en nog wat, dat het hardlopen er bij in schiet. Een slap excuus, I know. Maar met een doel als deze, moet ik wel trainen. Dus dat gaan we dan ook maar doen!

Wellicht niet vandaag starten met de training, aangezien ik de ergste spierpijn uit mijn leven aan het verwerken ben… Ibu’s en ik zijn vandaag beste vriendjes. Maar ik ben positief ingesteld, dus ga ervan uit dat deze helse spierpijn snel weg is en ik zo genoeg tijd heb om te trainen voor een halve marathon in 2014. Toch!?

Ik ben geen hardloop-groentje, maar het heeft het laatste jaar wel op een laag pitje gestaan. Eigenlijk ben ik zo’n drie jaar geleden gaan hardlopen door mijn moeder. Zij deed dit al een tijdje en wist mij ook hardloop fan te maken. Thanks mutti! Ook heb ik vaker meegedaan aan wedstrijden. Ik begon na een paar maandjes met een 5km run in Boskoop, samen met moeders. En na een half jaar te hebben gelopen, deed ik in 2011 voor het eerst mee met de Dam tot Damloop. Ik had getraind voor de korte afstand, maar liet mij 2 dagen voor de run overhalen door mr. – we noemen geen namen – P.B. uit A. om de complete afstand met hem en zijn bedrijfsteam te lopen. ‘De korte afstand was voor oma’s…’,  aldus P.B… Een streber als ik ben (heb ik ook van moeders), wilde ik natuurlijk bewijzen dat ik dit heus wel kon… En dat heb ik geweten. Ruim 16k lopen terwijl ik nooit meer dan 6k had getraind voel je wel de dagen erna kan ik je vertellen. Misschien was mijn spierpijn toen nog wel erger dan nu… Al kan ik mij dat nu niet voorstellen. Maar goed. Waar het mij om ging: ik liep ‘m uit! En ik had ook nog eens een  tijd om trots op te zijn: 1u en 24 min. Woehoe! Sindsdien ben ik dol op ‘wedstrijden’! Het jaar erna liep ik weer de Damloop, dit keer 2 minuten sneller dan het jaar ervoor. Wederom blij. Ook heb ik in 2012 meegedaan aan een Ladies Run in Rotterdam van 10k die ik net onder de 50 minuten liep.

Het afgelopen jaar heb ik weinig gelopen omdat ik een jaar geleden ontzettende pijnlijke schouder/nekklachten kreeg. Daarna gedoe met mijn knie en in mei ook nog eens rugklachten. Not my year. Maar er is goed nieuws: alle pijntjes en kwaaltjes zijn verdwenen, so I’m ready to run! Vanaf 1 december woon ik zo goed als aan het Vondelpark, waardoor ik gemakkelijk kan trainen. Ook dat is dus geen excuus meer. Verder werk ik sinds kort bij het Superfood Centre, wat gevestigd is een sportschool. Dus ook dat kan alleen maar positief bijdragen aan mijn run-kwaliteiten!

Welke halve marathon ik ga lopen, weet ik nog niet. De Damloop wil ik sowieso in 2014 weer doen en misschien de Amsterdam Marathon (de halve)? Maar als ik er sneller klaar voor ben, wil ik er wel eerder één lopen.

Heeft er iemand tips voor leuke (halve) marathons?! En… lieve health lovers… wie van jullie doet er met mij mee?!?! I can and i will - running quote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

 1. Tijdens googlen kom ik je blog tegen!!
  Ook ik heb als doel dit jaar de halve marathon A’dam!!
  Daarvoor hoop ik de dam tot dam loop ook te gaan doen!!
  Qua trainen zit ik nu op 10 km, dus t begin is er en nu schema maken voor de komende maanden om springen te maken!
  Nu ook uitzoeken welke voeding belangrijk is om fit te blijven.
  Alle tips zijn welkom want t is nieuw voor mij!!
  Gr. Angela

 2. CPC, oftewel de City Pier City loop in Den Haag is heel erg leuk! Superveel publiek langs de kant en gewoon goed georganiseerd. In 2014 op zondag 9 maart!

 3. Dit is ook mijn plan een halve marathon in 2014!
  Mijn extra motivatie… ik ga een halve marathon in een ander land lopen! In februari of maart, ik twijfel nog Barcelona, Parijs of Berlijn!

  1. Wat coooool! In een andere stad is wel helemaal leuk zeg. En inderdaad een goede motivatie. Gelijk een weekendje weg aan koppelen… goed idee!

 4. Wat een goede tijd voor je eerste Dam tot damloop, als je maar getraind had tot 6km. Dat deed ik je niet na! Ik liep in mei dit jaar mijn eerste halve marathon in Leiden en de tweede liep ik vorige week in Amsterdam. Amsterdam is mijn stad, dus die vond ik het leukste, maar vond Leiden ook zeker heel erg leuk!

  Volgend jaar ga ik weer voor de halve marathon van Amsterdam (tijd verbeteren) en stiekem droom ik van de halve marathon in Parijs..

  1. Hi Jessica,
   Gaaf zeg, dat je al 2 halve marathons hebt gelopen! Amsterdam is ook mijn stad, dus dat lijkt me ook wel het leukste. Maar die duurt nog zo lang 😉 Dus wie weet een eerdere versie. Wanneer is die in Leiden meestal?
   En ja… Parijs… te gek hoor! En vriendin van mij heeft die afgelopen maand gelopen en zij vond het echt heel tof! Dus wie weet doen wij die ooit ook nog een keer!
   groetjes,
   Daisy

 5. Gaaf! Ik wil dit jaar ook graag meedoen aan een halve marathon, lijkt me een hele leuke ervaring.
  (ik volg je blog nu sinds een tijdje en nog nooit gereageerd, maar ik vind hem super! 😀 )