Easy vis stoofpotje met groenten

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Dit vind ik dus altijd leuk he: de koelkast/vriezer/keukenkastjes open trekken en met hetgeen je nog in huis hebt een lekker maal maken. Soms pakt het goed uit, de andere keer wat minder. Maar dit is dus echt een topper van een recept geworden. Bij voorbaat wist ik niet dat het voor mijn site zou zijn. ik dacht: even snel wat in elkaar flansen. Maar bij het proeven kwam ik tot de conclusie dat ik mezelf overtroffen had 😉 Dus snel in een leuk kommetje gedaan en op de foto gezet. Een kind kan de was doen. En dit vis stoofpotje met groenten maken.

Ik at er geen carbs bij in de vorm van pasta/rijst/aardappels, maar dat kun je natuurlijk zeker wel doen. Combineer zelf met je favo carbs en voeg dat toe aan de bereiding.

Ingrediënten vis stoofpotje

voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 grote rode paprika
  • 4 flinke handen spinazie
  • 300-400 gram koolvisfilet (kabeljauw filet kan ook)
  • 2 tomaten
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl chili peper (optioneel)
  • 1 el olijfolie of kokosolie

Bereiding vis stoofpotje

  1. Omdat de koolvis uit de vriezer komt, heb ik de filets eerst 5 minuten gestoomd in een stoompan of -mandje totdat ze bijna gaar zijn. Haal ze eruit, en trek met een vork een grove stukken uit elkaar.
  2. Snijd de groenten in kleine stukken.
  3. Verwarm in een wok de olie. Fruit hierin eerst de gesnipperde rode uit 2 minuten. Voeg vervolgens de courgette en paprika toe. Laat 5 minuten bakken.
  4. Maak ondertussen zelf je tomatensaus van 2 tomaten met de kruiden in je blender/Nutri Bullit/staafmixer. Pureer tot een mengsel met nog wat stukje tomaat.
  5. Voeg nu de spinazie, de vis en de tomatensaus toe aan de groenten in de wok en laat nog eens 5 minuten stoven.
  6. De tomaat geeft veel vocht af. Daarom eet ik het liever uit een schaaltje dan vanaf een bord.

Super easy & super smaakvol! vis stoofpotje met groenten

Enjoy!

x Daisy

 

Geef een reactie

4 reacties