Ovenschotel met zuurkool, rode peper, ananas en geitenkaas

Bijgerechten, Diner, Recepten  /   - 

Ik heb mezelf onlangs in de wereld van zuurkool gestort, omdat je veel meer met deze gefermenteerde groente kunt dan dat stampotje wat we allemaal wel kennen. Bovendien heb je tegenwoordig zelfs diverse soorten zuurkool bij de supermarkt liggen. Niet alleen de normale zuurkool, maar ook lekkere varianten. Zo kwam ik deze tegen bij Albert Heijn:

  • Verse zuurkool met rode peper
  • Verse zuurkool met dille en venkelzaad

Ik besloot de zuurkool met rode peper mee te nemen en een vegetarische ovenschotel te maken. Het leek me lekker om een zoetje bij de zuurkool en de rode peper te doen, dus ging ik voor ananas en rozijnen. Een ovenschotel mag geen ovenschotel genoemd worden als er geen kaas op zit. Daarom ging de geitenkaas ook in het winkelmandje! zuurkool met rode peper

Wist je dat er nog een hele toffe winactie loopt waarbij je een Creuset pan twv €269 kunt winnen? Hoef je alleen maar je favo gerecht met zuurkool te maken. Lees er hier alles over!

Ingredienten ovenschotel met zuurkool

Bereiding ovenschotel met zuurkool

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een grote ovenschaal klaar.
  2. Kook de aardappelen in zo’n 15 minuten gaar voor de puree. Giet het kookwater af en stamp de aardappelen met de melk tot een puree. Als het te droog blijft, mag je extra melk toevoegen.
  3. Maak tijdens het koken van de aardappelen de zuurkool: verhit wat olie in een pan en bak de zuurkool zo’n 5 minuten op laag vuur. Voeg halverwege de ananas, tijm en rozijnen toe en bak mee.
  4. Doe de zuurkool in de ovenschaal, verdeel de aardappel puree erover en druk wat aan. Verkruimel tot slot de geitenkaas erover.
  5. Zet de ovenschotel zo’n 30 minuten in de oven. Houd het goed in de gaten. Niet elke oven is hetzelfde.
  6. Haal uit de oven en geniet van je heerlijke ovenschotel met zuurkool, een pittig rode pepertje, een zoetje van ananas en rozijnen én de gesmolten geitenkaas…

Ovenschotel met zuurkool met rode peper, ananas en geitenkaas

Wist je dat je zuurkool ook heel goed in een smoothie kunt verwerken? Klinkt gek, maar is mega lekker. En gezond!

Liefs

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties