Witte asperge salade met krieltjes en zeekraal

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

De ideale avondmaaltijd op een warme lentedag is natuurlijk een frisse salade! Deze asperge salade van Green Food Lab is goed vullend door de krieltjes en lekker fris door de zelfgemaakte yoghurt-bieslooksalade. En omdat het nu de perfecte tijd voor asperges is, mag deze groente natuurlijk niet ontbreken!

Ingrediënten

 • 500 g roodschillige aardappeltjes 200 g witte asperges
 • 200 g radijs
 • 100 g zeekraal
 • 50 g Flora Plant ongezouten8 el plantaardige yoghurt
 • 2 el extra vierge olijfolie
 • 5 g bieslook
 • 1⁄2 citroen, alleen het sap zout en peper

Bereidingswijze

 1. Snijd de radijs in plakjes en spoel de zeekraal af onder koud stromend water.
 2. Schil en snijd de harde onderkant van de witte asperges en halveer eventueel dikke asperges in de lengte. Snijd de asperges in stukken van 3-4 cm en kook deze in 8-10 minuten gaar in ruim kokend water met een mespunt zout. Haal de asperges uit de pan, laat ze uitlekken en zet apart.
 3. Snijd de krieltjes in plakjes van 5 mm dikte en kook ze in de pan waarin je eerder de asperges gekookt hebt in 10 minuten gaar. Haal de krieltjes uit de pan en laat uitlekken.
 4. Verhit een ruime koekenpan en smelt hierin Flora Plant, voeg de gekookte krieltjes toe en bak de aardappeltjes in 10 minuten goudbruin. Voeg de zeekraal toe en roerbak 3-4 minuten mee. Zet het vuur uit en laat de krieltjes en zeekraal afkoelen.
 5. Snijd ondertussen de bieslook fijn, voeg hier de plantaardige yoghurt, het citroensap en extra vierge olijfolie aan toe, proef en breng op smaak met zout en peper.
 6. Doe de gebakken krieltjes, zeekraal, witte asperges en plakjes radijs in een kom en voeg hier de yoghurt-bieslookdressing aan toe.

Enjoy! Geniet van deze heerlijke witte asperge salade.

witte asperge salade, krieltjes, radijs, zeekraal, yoghurt dressing, healthy

Fotocredits: Flora

Liefs, team I Love Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *