Heerlijke vegan wokschotel met zoete aardappel

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Wokken vind ik zo lekker! En het is ook nog eens super makkelijk! Met een wokschotel kun je heel veel combinaties maken én er heel veel groenten in verwerken. Dat verdient een receptje. Uiteraard wel vegan, want het is immers maart. Dus ging Sanne van de vegan blog Livingthegreenlife (who else?!) voor ons aan de slag. En tadaaaa, een fantastische vegan wokschotel is ontstaan. Dit wil je niet missen. Echt niet.

Ingrediënten vegan wokschotel

Voor twee personen

  • 2 kleine zoete aardappelen
  • 1 pakje vegan kipstukjes*
  • 2 rode uien
  • 8 grote champignons
  • 1 groene paprika
  • 3 grote handen spinazie
  • Soba noedels voor 2 personen
  •  2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

*Dit koop je o.a. van het merk De Vegetarische Slager en dat vind je o.a. bij Albert Heijn.

Bereiding vegan wokschotel

  1. Snijd de zoete aardappel in kleine stukjes en kook deze in 10 minuten beetgaar.
  2. Snijd ondertussen alle groenten klein, snipper de ui en de knoflook.
  3. Bereid de noedels naar instructies op het pak.
  4. Verwarm hierna wat olie in een grote wokpan en fruit de ui en knoflook vervolgens voor ongeveer vijf minuten.
  5. Voeg dan de in stukjes gesneden paprika, vegan kip, zoete aardappel en champignons toe en wok ook nog zo’n 5 minuten op hoog vuur.
  6. Wok nog even kort de spinazie mee. Niet te lang, anders blijft er weinig van je spinazie over!
  7. Roer alles door elkaar en versier het met sesamzaadjes.

vegan wokschotel Enjoy

Wok jij ook graag? Laat het weten in de comments!

Liefs,

Sterre & Sanne

 

Geef een reactie

3 reacties