Oké, we geven toe. Wij zijn niet zelf de keuken ingegaan om dit heerlijke soepje te maken. Rond lunchtijd sloop er een heerlijke geur door het kantoor en wij konden het niet laten even te gaan kijken waar dat vandaan kwam. Bleek dat onze collegas zich flink hadden uitgesloofd met dit smaakvolle soepje als resultaat. Een Indiase bruinebonensoep! Uitgeprobeerd en uiteraard goedgekeurd! Zelf hadden ze het receptje van de Albert Heijn site geplukt en wij geven hem hier ook een plekje! Zo maak je de bruinebonensoep.
Ingrediënten Indiase bruinebonensoep
(voor 4 à 5 kommen)
- 2 uien
- 2 el zonnebloemolie
- 3 el milde Indiase currypasta (potje 165 g)
- 400 g Hollandse bruine bonen
- 400 g kikkererwten
- 1 liter kraanwater
- 3 tomaten
- 15 g koriander (bakje 15 g)
- 200 ml kokosmelk
Bereiding Indiase bruinebonensoep
- Snipper de ui.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui ongeveer 2 minuten.
- Schep de currypasta door de gefruite ui.
- Spoel de bonen en kikkererwten af in een vergiet onder koud stromend water.
- Voeg de bonen en kikkererwten met het water toe aan de ui. Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 5 minuten zachtjes koken.
- Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten
- Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof.
- Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm nog 1 min.
- Breng op smaak met peper. Roer de tomaat en de koriander erdoor.
Serveertip: lekker met een stuk Turksbrood of volkoren (stok)brood.
Enjoy!
Probeer jij wel eens vaker Indiase gerechten uit? En maak je wel eens bruinebonensoep? Laat het weten in de comments!
Liefs
Sterre & Daisy
Geef een reactie