Sporten op Curaçao!

Overig, Sport, Travel  /   - 

Dushi Curaçao, wat was je leuk! Eind november was ik een weekje op Curaçao om de sportieve kant van het eiland te ontdekken. Ik deed nog veel meer leuks en daar lees je in deze blog alles over (must do’s op Curacao). Maar eerst even volle focus op deze blog: sporten op Curacao! Chillen op de Antillen kun je – hoe kan het ook anders – heel goed op Curaçao, maar elke sportieveling kan zijn of haar hart op halen op de tropisch eilandje.

Grote Knip, strand, Curacao, curacao tips
Grote Knip!

Sporten op Curacao

Hardlopen

Gooi altijd je hardloopschoenen in je koffer. Hardlopen gaat heel goed op Curaçao. En als je er in november bent, is een deelname aan de KLM Marathon natuurlijk een must! (Nog) niet marathon-proof? Geen probleem! Je kunt ook deelnemen aan een halve marathon, 10 km of 5 km. Zelfs wandelen is toegestaan bij de twee kortste afstanden. No excusezzzz.

Sup yoga

Wauw! De sup yoga sessie heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Wat was dit gaaf! Met 5 meiden en yoga lerares Liberty dreven we op onze speciale sup yoga planken in een afgelegen baaitje. Oogjes dicht en ontspannen op de lichte deining van de zee. Tel daarbij de op je bol op én af en toe een verfrissende duik omdat je – volkomen logisch – je evenwicht verliest bij op, en je hebt dé tropische worktout! sup yoga curacao, curacao tips

Beklim de Christoffelberg

375m hoog is deze berg op Curaçao. En wij beklommen ‘m in een uurtje. Hoppa! Benodigdheden: zin om te klimmen en klauteren en vooral geen hoogtevrees! Een paar goede schoenen, water en een gids raad ik je ook aan. De tocht om hoog was challenging (naar beneden trouwens ook) maar wel goed te doen. Het uitzicht is adembenemend. En dat ‘on top of the world gevoel’ is en blijft heerlijk! Christoffelberg, Curacao, Curacao tips, sporten op curacao

Yoga

Meer ‘chillen op de Antillen’ wordt het niet met een yoga les bij Hofi Cas Cora. Doen dus! En ga daarna lekker ontbijten of lunchen bij het eettentje wat hier bij hoort. Heerlijk!

Zwemmen

Zwem in je zwembad, een rondje om Klein Curaçao (of nou ja, een stukje dan) of in een van de idioot mooie baaitjes als Grote Knip en Kleine Knip. Blauwer dan dit wordt het water niet.

Klein Curacao, Daisy, zee
Is dobberen ook goed? #lazyDaisy

Niet gedaan, maar schijnt top te zijn op Curaçao:

  • Kite surfen en windsurfen.
  • Duiken.
  • Golfsurfen kan ook op Curaçao (als ik de app Magic Sea Weed moet geloven), maar echt hoog zijn de golven niet echt. Maar met de juiste omstandigheden kan het zeker!
snorkelen tug boat, curaçao tips, curaçao, daisy, sporten op curacao
Even je adem in houden, maar met je snorkel duiken is toch ook wel heel tof!

Hoe kom je er en waar slaap je?

Curaçao ligt vlak boven Venezuela in de Caribische zee. Je vliegt er o.a. met KLM en TUI heen.

Ik sliep in het Acoya hotel (we hadden een villa met privé zwembad!) wat heeeeeel fijn en meer dan prima was!

Ben jij er wel eens geweest? En wat doe je dan qua sporten op Curacao? Ik ben benieuwd naar jouw tips en ervaringen!

x Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties