Recept: ei muffins – #nosugar

Na een kleine crash van mijn telefoon was ik alle foto’s van deze overheerlijke ei muffins kwijt. Bummer…. Of toch niet?! Want nu had ik een goede reden om ze op nieuw te maken! Op veler verzoek (na jaloersmakende foto’s op Instagram) hierbij het recept van de ei muffins.

Let op: variatie met groentes, kaas en andere vullingen is een must en heel gemakkelijk! Onderstaand is het recept zoals ik ze de laatste keer heb gemaakt. Maar variatie kan ik alleen meer aanraden. Foto’s van de bereiding onderaan het recept.

Ingrediënten 6 ei muffins:

  • 5 eieren
  • Scheutje (plantaardige) melk
  • 1 tomaat in stukjes gesneden
  • Handvol verse spinazie (snij in kleinere stukken)
  • Quinoa gekookt (1 el per muffin)
  • Kaas (soort naar keuze – Feta, geitenkaas, blauwe kaas, Goudse kaas, etc.)
  • Verse Bieslook (optioneel)

Bereiding ei muffins:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinvormpjes in met kokosvet (of andere olie).
  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op: je hoeft niet de gehele kooktijd aan te houden. In de oven gaart het ook nog door.
  3. Klop de eieren met de melk luchtig. Voeg evt. bieslook of andere kruiden naar keuze toe.
  4. Vul de vormpjes met de quinoa en groenten naar keuze.
  5. Schenk het eimengsel in de muffinvorm en vul tot het randje. Strooi er vers gemalen peper over.
  6. Leg de kaas naar keuze bovenop. Ik heb gekozen voor 3 muffins met feta en 3 met blauwe kaas.
  7. Zet de muffins gedurende 30 minuten in de oven. Als ze klaar zijn, zijn de muffins mooi bol. Om ze niet direct ‘in te laten storten’, laat je de muffins even afkoelen in de oven met de deur op een kier.

Onder het artikel volgen de foto’s per stap! Eet smakelijk!!

Ei muffins met groenten en quinoa

De quinoa in de muffins geeft ze een heerlijke, iets stevigere bijt. Ik vind dit echt een fijne toevoeging! Zo zijn ze vullender. De muffins zijn lekker bij de lunch of het diner, of gewoon als tussendoortje. Ook na het sporten is het een goede post workout snack dankzij de vele eiwitten.

Ik ben voor dit recept geïnspireerd door een recept uit het Voeselzandloper Kookboek.

Wat vind je van de muffins? Hoe heb jij ze gemaakt? Welke ingrediënten stop je erin? Ik ben benieuwd!

quinoa koken voor ei muffins ei mengsel voor ei muffins ei muffins gevuld met quinoa Vul de muffins vormpjes met het ei mengsel - ei muffins ei muffins gevuld met ei en kaas Ei muffins klaar in de over, mooi bol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

37 reacties

  1. aai… het ei loopt zo uit de vormpjes op me ovenplaat… wie weet smaken ze straks toch nog lekker?! het restantje dan. de volgende keer gaat het vast beter

  2. Deze lijken me fanastisch voor diner met salade en lijnzaadcrackers, en als leftover bij mijn dagelijkse saladelunch! Top, ga ze snel maken.
    Vraagje; kun je ze ook invriezen?

  3. Oeehhh ze zitten nu in de oven en ze ruiken al heerlijk!
    Ik heb ze gemaakt met paprika en parmezaanse kaas. Quinoa heb ik niet erin gedaan, maar dat ga ik de volgende keer zeker proberen!

  4. Hoi!
    Kan ik i.p.v. quinoa ook couscous of zilvervliesrijst toevoegen? Heb dit namelijk nog in huis en quinoa niet:( (Weet dat quinoa beter is maar toch)!

  5. Whoop whoop! Ik heb dit recept vanavond uitgeprobeerd. Naast de quinoa en spinazie ook wat olijven en zongedroogde tomaatjes toegevoegd. En als topping geitenkaas. Waanzinnig lekker!

    1. Als je er 2 of 3 per persoon eet, zou ik er nog wel een salade, of groente en/of wat aardappels/quinoa etc bij eten. Het is geen maaltijd op zich.

    1. Zeker! Ik vind het lekker omdat het een bite geeft aan de muffin, maar zonder kan ook zeker. En qua groenten kun je ook volop variëren. succes!

  6. Net gemaakt en ze zijn heerlijk. Ik had geen quinoa in huis, dus ipv daarvan heb ik er beluga linzen bij ingedaan, ook een goede opvulling. Verder: paprika, zwarte olijf, ui, courgette en feta kaas. Hmmm jummie!

  7. Gisteren kwam ik het recept tegen en wist meteen dat ik deze heel snel wilde uitproberen!
    Wat een top recept! Ik heb i.p.v. spinazie, courgette gebruikt en als topping geitenkaas. Echt super lekker! Ik ga ze zeker vaker maken en zoveel mogelijk variaties gebruiken. Dank je wel voor dit top recept!

  8. Zien er heerlijk uit. Ideaal om mee te nemen naar me werk. Ik heb ook ergens gezien dat ze er eerst muffinpapiertjes in de muffintray doen, dan kan je ze er zo uithalen en meenemen.

  9. Ik had ze toevallig gisteren gemaakt om vandaag en morgen als lunch mee te nemen. Ik had nog gerookte zalm over, dus heb ik erin gedaan met wat groente en dille erdoor. Ze waren weer erg lekker 🙂
    Vind het handige ervan dat je ook al je restjes groente en vlees(waren) erin kunt doen. Lekker budget is het dan.

    1. Ik zou bewaren in een goed afsluitbare box in de koelkast, maar niet langer dan 2a 3 dagen . Maar believe… dan zijn ze al op 😉 zijn erg lekker namelijk!