Bleekselderij met geitenkaas, walnoten en kiemen

Bijgerechten, Lunch, Recepten, Snack  /   - 

We hebben weer een lekker kiemreceptje voor je! Deze keer een healthy tussendoortje of borrelhapje. Gevulde bleekselderij met geitenkaas is perfect als gezond en koolhydraatarme snack. Dankzij de kiemen is dit tussendoortje ook nog eens extra voedzaam. Dat komt doordat deze bomvol vitamines zitten. Altijd fijn om aan je maaltijd toe te voegen dus!

Wij kozen voor zonnebloemenkiemen. Zonnebloemkiemen hebben een stevige bite en een frisse smaak. Daardoor zijn ze heerlijk voor op je broodje of in een salade.

Ingrediënten bleekselderij met geitenkaas

  • 1 bos bleekselderij (top: kies een bos aan met brede stengels. Die kun je beter vullen!)
  • 4 el zachte geitenkaas
  • 1 handje walnoten (of andere soort)
  • 1 el rozijnen
  • 1 citroen voor het sap en het schaafsel
  • 1 flinke pluk kiemen (ik gebruikte zonnebloemkiemen, maar je kunt ook een ander soort gebruiken)

Bereiding bleekselderij met geitenkaas

  1. Was de bleekselderij en de citroen.
  2. Snijd de selderij in stukken van een 3-5 cm centimeter.
  3. Rasp eerst op een snijplank wat schil van de citroen (van ongeveer 1/4 citroen)
  4. Doe de geitenkaas in een bakje.
  5. Snijd de citroen open. Pers wat sap (circa 1 el) bij de geitenkaas en meng dit er doorheen. Let op dat je niet te veel doet, anders wordt het erg zuur.
  6. Smeer de geitenkaas op de bleekselderij.
  7. Versier dan met het citroenschaafsel, stukjes walnoot, rozijnen en de kiemen.

Gevulde bleekselderij met geitenkaas

Meer weten over kiemgroenten? Kijk op kiemgroenten.nl

Eet smakelijk!

Xx Tessa & Daisy

 

Geef een reactie