Sinaasappel gember thee

Dranken, Recepten  /   - 

Graag geef ik het niet toe, het voelt bijna een beetje falen als health blogger, maar ik ben in één maand tijd twee keer goed ziek geweest. Eén keer voorhoofdsholte ontsteking en vorige week keelontsteking. Bah! Ben ik nou die gezonde chick die al vier jaar niet eens verkouden is geweest en altijd zo hard riep nóóit ziek te zijn (en eigenlijk wel hoopte dat dit kwam door mijn healthy lifestyle)? Nou, dat viel dus even tegen. Hoe het komt? Geen idee. Misschien is mijn weerstand wel verminderd door mijn reis door Azië, door de lange vlucht terug naar huis vorige maand, door de jetlag en het temperatuurverschil van 30 graden met Amsterdam en Bali? Het blijft gissen! Ik ben in elk geval weer up & running en hoop dat ik mijn portie voor de komende vier jaar wel heb gehad! In mijn ziektedagen heb ik mezelf natuurlijk volgepompt met vitamientjes. Al moest ik kruipend naar die groenteboer, ik ging.

En van mijn favoriete theetjes was zelfgemaakte sinaasappel gember thee. Erg goed voor wie wel een weerstand boost kan gebruiken. Sinaasappel zit immers vol met vitamine C (goed voor je weerstand) en gember bevat antivirale en antibacteriële eigenschappen. Nou, dat kon die keel wel gebruiken kan je zeggen. De sinaasappel geeft een lekkere smaak aan je thee. En als je theetje op is, eet ik de sinaasappel gewoon op! sinaasappel gember thee

Ingrediënten sinaasappel gember thee

  • 1 cm gember
  • 2 schijven (hand)sinaasappel
  • Kokend water

Bereiding sinaasappel gember thee

Schil de gember en snijd in dunne plakken. Doe dit een grote mok of glas, voeg de schijven sinaasappel erbij en giet het kokende water erop. Tegen de tijd dat je thee is afgekoeld tot een drinkbare temperatuur is de sinaasappelsmaak lekker ingetrokken.

Enjoy! sinaasappel gember thee

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

  1. Hoi niet van gember maar in deze combinatie vind ik heb wel erg lekker.Zir momenteel thuis met een voorholtonsteking en ben zo verkouden als wat dat me.man deze vandaag voor me gemaakt heeft.Nu in verkouden ben heb ik geen smaak maar ben van mening als ik weer beter ben deze thee erg lekker is.

    1. Ik stop een stukje gember en sinaasappel zonder schil in de sapcentrifuge, en maak er dan met heet water thee van. Zo mengt alles optimaal. Evt beetje honing voor een zere keel