Sandwich met gegrilde groenten, geitenkaas en honing

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Zoals je weet ben ik niet van de brood- of glutenpolitie. Dit kun je beide best eten (tenzij je coeliakie hebt). Maar kies dan wel voor kwaliteit en plaats van kwantiteit: haal je brood bij een goede bakker. Kies altijd voor volkoren of voor een graan als spelt. En ga voor zuurdesem, in plaats van brood op basis van gist. Bij een goede bakker zou je er van uit moeten kunnen gaan dat het brood vrij van geraffineerde suiker is. Maar to be sure, kun je het nog even navragen. En inderdaad: kwaliteit over kwantiteit. Dagelijks ontbijten en lunchen met brood vind ik niet nodig. Kies je momenten uit, haal goed brood in huis en geniet de andere dagen van salades, soepen en bijvoorbeeld wraps bij de lunch.

Goed brood in huis? Dan móet je deze heerlijke sandwich eens maken. Die combi is to die for, echt! Enjoy!

Ingrediënten Sandwich

Voor 1 persoon

  • 2 plakken aubergine
  • 2 plakken courgette
  • 2 schijfjes geitenkaas
  • 1 speltboterham
  • 1 el honing
  • Olijfolie

Bereiding  sandwich

  1. Sprenkel wat olijfolie over de aubergine en courgette en grill in de oven of in een grillpan, totdat je grillstrepen ziet.
  2. Verdeel de geitenkaas op de boterham en vervolgens de plakken gegrilde courgette en aubergine.
  3. Verdeel ook de honing erover.
  4. Verwarm de oven indien nodig voor op 180 graden.
  5. Zet de sandwich vijf minuten in de oven zodat de geitenkaas gesmolten is.

Vegetarisch

Geniet ervan! sandwich met gegrilde groenten met geitenkaas sandwich met gegrilde groenten met geitenkaas

Wat is jouw favoriete beleg voor een gezonde sandwich? Ik ben heel benieuwd! Deel het in de comments hieronder. x Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties

  1. Ik ben erg benieuwd naar de voedingswaardes. Waarom worden deze nergens bij benoemd? Zie veel lekkere recepten maar dien rekening te houden met voedingswaardes als zijnde aantal Calorieën, Vet en met name de verzadigde etc.

  2. Hoi Daisy,

    waarom zijn wraps een beter alternatief dan boterhammen als lunch?
    De wraps die ik (af en toe) koop (meestal maak ik ze zelf met speltbloem), zitten volgens mij vol met allerhande E-nummers en andere ingrediënten die ik niet ken…

    Alvast bedankt voor je antwoord!

    Katrien

    1. Ze zijn iet persé beter dan brood, tenzij je ze zelf maakt en ze vergelijkt met ‘goedkoop/simpel’ brood. Ik ben voorstander van variatie. Dus niet 7 dagen per week brood. Niet 7 dagen per week wraps. Niet 7 dagen per week salades. Maar een mooie mix!