I love ei! Gebakken, gekookt, roerei, gepocheerd en nu dus ook uit de oven: eieren met tomaat en geitenkaas! Mocht ik vroeger twee eitjes per week van mamalief, tegenwoordig zijn dit er wel iets meer. ‘Vroeger’ dacht men dat het slecht zou zijn voor je cholesterol, nu blijkt dat dit allemaal reuze mee valt. In het kader van mijn fanatieke sporten en mijn doel om meer spieren op te bouwen eet ik bewust meer eiwitten. Dit haal ik uit voeding als kip, vis, kwark en dus eieren. En soms een beetje extra uit plantaardige eiwitshakes. Een ei bevat ongeveer 6 gram eiwitten. Maar behalve deze eiwitjes, bevatten eieren nog zo veel meer goeds!
Zo bevatten eieren veel belangrijke vitamines en mineralen:
- vitamine A –> versterkt o.a. immuunstystem
- vitamine B2 –> voor mooie huid en goede stofwisseling
- vitamine D –> voor stevige botten en tanden
- vitamine E –> een antioxidant die je cellen helpt tegen beschadiging
- fosfor –> ook voor stevige botten en tanden
- seleen –> voor een goed werkende schildklier
- zink –> voor groei en vernieuwing van weefsel en een goede stofwisseling
- Verder bevat het nog vitamine B11 en B12, ijzer en jodium.
Wees dus niet bang om dagelijks een eitje te eten. Ik ontbijt er bijvoorbeeld graag mee. Als ik niet ga sporten in de ochtend (dan eet ik havermout), maak ik graag een omelet van 2 eieren met spinazie en tomaat. Erg lekker! En de eiwitten en vetten geven een lang verzadigd gevoel. Toch was het tijd voor een nieuw recept: eieren met tomaat en geitenkaas uit de oven. Een nieuwe favoriet! De bereiding duurt hooguit 2 minuten en tijdens de oventijd spring je gewoon onder de douche. Kun je daarna smullen van dit verrukkelijke én gezonde power ontbijt!
Ingrediënten eieren met tomaat en geitenkaas
1 persoon
- 2 eieren
- Circa 5 cherry tomaatjes
- Geitenkaas (2 blokjes, zachte)
- Basilcium, 3-5 blaadjes
- Kokosolie (om schaaltje mee in te vetten)
- Peper, zout
Bereiding eieren met tomaat en geitenkaas
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaaltje in met kokosolie.
- Breek 2 eitjes in de ovenschaal. Doe hierbij de gehalveerde tomaatjes en de verbrokkelde geitenkaas.
- Strooi er fijn gesneden basilicum over en breng op smaak met peper en zout.
- Zet zo’n 15-20 minuten in de oven. Bij 20 minuten zijn de eidooiers volledig gestold. Korter kan dus ook.
- Haal uit de oven en genieten maar!
Eventueel lekker met wat speltbrood, maar smaakt ook zeer goed zo uit het ovenschaaltje.
Variatie tip: je kunt ook mozzarella gebruiken in plaats van geitenkaas
En? Wat vind je van de eieren met tomaat en geitenkaas? Ben erg benieuwd wat je ervan vindt! Dus laat dit vooral weten in de comments hieronder. Variatie tips en vragen zijn natuurlijk ook welkom. xx
hEERLIJK GERECHT .
Wij doen alles met eieren . want wij gebruiken geen koolhydraten en suikers.