5 x gezonde pannenkoek recepten

Diner, Lunch, Ontbijt, Recepten, Snack  /   - 

De 3 P’s: Pannenkoeken, pizza en patat. Toch wel de drie favoriete gerechten van kids. En eigenlijk verandert dat maar weinig als we ouder worden. Met de kleine verandering dat ik tegenwoordig de voorkeur geef aan de gezonde varianten!

In deze blog deel ik 5 recepten voor een gezonde pannenkoek. Believe me, minstens zo lekker als ‘normale’ pannenkoeken, maar met het grote verschil dat deze pannenkoekjes je daadwerkelijk voeden in plaats van alleen te vullen.

Als de havermout ook glutenvrij is (check het pak), zijn alle onderstaande gezonde pannenkoek recepten glutenvrij, uiteraard vrij van toegevoegde suiker en vrij van zuivel.

Gezonde pannenkoek recepten

Havermout pannenkoekjes

havermout pannenkoeken recept, havermout recept Ik overdrijf niet: om je vingers bij af te likken zo lekker. Misschien wel het populairste gerechtje van mijn site van de afgelopen maanden, deze havermout pannenkoeken! Lees hier het recept.

Glutenvrije quinoa pannenkoekjes gezonde pannenkoek quinoa pannenkoek glutenvrij

Van quinoa kun je ook pannenkoeken maken. Niet van de zaden, maar van quinoa meel. Ik koop mijn meel altijd van het merk NatureCrops. Een half kopje meel, een ei en wat water is voldoende voor een quinoa pannenkoek. En met wat gezonde toppings maak je er echt een feestje van! Lees hier het recept.

Boekweit courgette pannenkoek courgette boekweit pannenkoeken

Sounds crazy, right?! Maar smaakt heerlijk, echt! Door de courgette is de smaak wat hartiger en hierdoor naar mijn idee meer geschikt voor lunch of diner. Een paar van deze pannenkoekjes met een goede salade en je bent klaar! Lees hier het recept.

Proteïne pannenkoekjes proteine pannenkoekjes gezonde pannenkoek

Deze pannenkoekjes zijn de perfecte post workout meal. Na het sporten heeft je lichaam namelijk behoefte aan eiwitten (proteïne). Eiwitten zorgen voor het onderhoud en herstel van je spieren. Dit recept bevat sowieso proteïne uit de 2 eiwitten van het ei (eigeel mag je gebruiken, hoeft niet), maar ook uit de toegevoegde eiwitpoeder (whey proteïne). Dubbel op dus!

Ingrediënten:
2 eiwitten, scheutje plantaardige melk, 1 geprakte banaan, snuf kaneel, 1 scoop (maatje) whey proteïne en wat kokosolie om in te bakken.

Mix alle ingrediënten tot een beslag en bak er in kokosolie gezonde pannenkoekjes van.

Banaan ei pannenkoekjes Banaan ei pannenkoekjes als gezond ontbijt _ gezonde pannenkoek

Ik bedenk mij ineens dat ik dit recept eigenlijk te weinig maak. Zonde! Want erg lekker. Door de banaan is het een goed receptje om voor het sporten te eten. Leuke van dit recept is dat je in principe maar 2 ingrediënten nodig hebt. Met hüttenkäse kun je variëren. Lees hier het recept.

Wat is jouw favoriete gezonde pannenkoek receptje? Of ken je zelf nog een andere recept dan deze vijf? Let me know! Wie weet kan ik het recept ook maken en posten op de site. Thanks!

Liefs,

Daisy

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30 reacties