Chocolade goji bessen || easy peasy!

Gemak dient de mens. En makkelijker dan dit gaat echt niet worden! Veel lekkerder trouwens ook niet. Slechts twee ingrediënten en in een paar minuutjes gemaakt. En zooooo yummie: chocolade goji bessen. Een fijne snack in het rijtje guilt-free pleasures!

Deze chocolade goji bessen zijn om diverse redenen erg gezond:

Goji bessen

De goji bes is een superfood dat bekend staan om het hoge gehalte vitamine C. Daardoor is het een belangrijke antioxidant. Die hebben we weer nodig in de strijd tegen o.a. veroudering. Antioxidanten zijn dus een soort van ‘anti-agers’! (Ik wacht nog op de dagcrème waar goji bessen in verwerkt zitten… let op mijn woorden!) Dagelijks een paar goji bessen kan ik je zeker aan raden! Kies dan wel voor een biologisch variant. Er zijn op dit moment overal superfoods te verkrijgen, maar ik raad je wel echt aan om voor een goed (bio) merk te kiezen. Mijn goji bessen zijn van het Superfood Centre.

Chocolade

Ook chocolade kun je in het rijtje ‘gezond’ zetten. Geen Milka repen met suiker, e-nummers en andere gekkigheid. Maar wel rauwe cacao (superfood!) en extra pure chocolade repen. Ik koos in dit recept voor een 92% pure choco reep van Vivani, gezoet met kokosbloesemsuiker. In chocolade vind je flavonoïden, wat ook weer antioxidanten zijn. En wist je dat pure chocolade zorgt voor een vermindering van cortisol in je bloed, wat bekend staat als een stresshormoon. Daarom wil je dus graag chocolade als je in de stress zit… (Lees hier nog meer over de gezonde voordelen van chocola).

Goed, het is duidelijk. Deze chocolade goji bessen zijn hártstikke lekker, anti-agers, gezond en makkelijk te maken. En ik ga je nu vertellen hoe!

Ingrediënten chocolade goji bessen

  • Halve chocolade reep extra puur*
  • Goji bessen (circa 2 handjes)

Verder nodig: Bakpapier

*Ik koos voor een 92% cacao reep van Vivani, te koop bij EkoPlaza.

Bereiding chocolade goji bessen

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Dat wil zeggen dat je een pannetje vult met (heet) water en dit aan de kook brengt op het fornuis. Zorg dat het zachtjes blijft koken en zet er een kommetje in die het water net niet raakt. Leg de chocolade in de kom en laat zo smelten.
  2. Doe nu alle goji bessen erin en roer goed door. Je kunt blijven aanvullen met goji bessen, tot de vloeibare chocolade op is en alle goji bessen bedekt zijn met chocolade. Het zal je verbazen hoeveel goji bessen je met choco kunt bedekken!
  3. Schep de chocolade goji bessen nu op een bord met bakpapier en verdeel goed. Zet vervolgens een half uur in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.
  4. Als het is uitgehard ‘breek’ je de goji bessen van het bakpapier en schep je ze over in een schaaltje.

That’s it! Enjoy! chocolade goji bessen

Let op: ‘gezond’ betekent niet direct dat het calorie arm is. Van te veel snoepen van gezonde snacks kun je ook aankomen. Met gezond bedoel ik op mijn blog dat het gemaakt is van natuurlijke producten en zonder kunstmatige toevoegingen. Feit blijft wel dat je beter kunt snoepen van ‘gezonde’ snacks dan van light producten die vol zitten met e-nummers.

Wat vind jij van deze chocolade goji bessen? Leuk als je je reactie achter laat in de comments! x Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

  1. Zojuist gemaakt & geproeft, moerbeibessen, chiazaad, kaneel & pompoenpitten toegevoegd. Echte bonbonnetjes met een bite. Love it!

  2. Oh dat ziet er lekker uit en super makkelijk om te maken. Dit ga ik ook uitproberen. Vind het soms moeilijk om gezonde en makkelijke snacks te maken voor onderweg of voor bij de film. Toppie.