Weer een op Bali geïnspireerd receptje! Ook niet echt Aziatisch… maar daarom niet minder lekker. Deze gezond Brownie Ballen haalde ik wekelijks bij mijn favoriete winkeltje Bali Buda. In deze heerlijke winkel niets anders dan healthy stuff: superfoods, supplementen, raw food, biologisch groente en fruit, vers bio brood. Kortom: heaven! Ze hebben daar een heel schap in de winkel met zo’n 6 verschillende ‘raw balls’, waaronder dus deze Brownie Ballen. Ik heb ze in alle smaken geproefd, maar de brownies zijn by far mijn favoriet. Inmiddels heb ik ze al een paar keer in Nederland geprobeerd na te maken en ik heb nu eindelijk het recept waar ik blij van word. Hoog tijd dus om deze met jou te delen. Hoop dat jij ze net zo lekker vindt als ik!
Ingrediënten gezonde brownie ballen
Voor 8-10 ballen
- 1 el kokosolie
- 1 el rauwe cacao
- 2 el cacao nibs*
- Snuf zout
- 100 gram ontpitte dadels**
- 1 tl vanille poeder (optioneel)
- 80 gram gemengde noten (ik koos voor amandelen en cashew noten)
*Je kunt ook een pure chocolade reep heel fijn maken (+70%cacao)
**Medjoul dadels zijn vaak echt het lekkerst
Bereiding gezonde brownie ballen
- Laat de dadels (ontpit) even weken in heet water. Dep ze erna goed droog met keukenpapier.
- Gebruik een keukenmachine of een staafmixer. Mix in de keukenmachine eerst de dadels tot een puree.
- Voeg vervolgens de noten, kokosolie, cacao poeder, cacao nibs, een snuf zout en het vanillepoeder toe. Maal het, maar vooral niet te fijn. Het moet nog steeds een grof mengsel zijn, met kleine stukjes noot en cacao nibs.
- Haal uit je keukenmachine en schep op een bord.
- Maak er vervolgens ballen van. Draai dit goed rond en druk goed aan zodat het niet uit elkaar valt.
- Strooi wat cacao nibs op een bordje en rol de ballen er zachtjes door zodat de buitenkant bedekt wordt met cacao nibs.
- Ze mogen nu een half uurtje opstijven in de koelkast. That’s it!
Enjoy!
Variatie tip: je kunt de cacao nibs aan de buitenkant ook vervangen voor kokosrasp. Of je rolt ze nergens door heen, dan zijn ze ook al heerlijk.
Hoe lang kan je ze bewaren? Is het ook mogelijk om ze in te vriezen?
ja, invriezen is zeker mogelijk. Dan kan het wel een tijdje (denk zo’n 2 maanden) in je vriezer bewaard blijven.
Deze zien er echt heerlijk uit, vanavond gelijk proberen! Zou ik ook arachideolie of Ghee kunnen gebruiken ipv kokosolie? (: of maakt dat echt veel verschil in structuur?
Bali Buda Ubud, geweldig :-))
Bali Buda Ubud
Wouw echt heerlijk!!
Lekker! Ik maal de dadels met de staafmixer en daarna gooi ik alles in de gehaktmolen. Want anders blijven de dadels aan de staafmixer plakken en lukt het niet 🙂
Echt super lekker!!
Ik heb een vraagje. Ik ben op zoek naar blender of een ander apperaat die sterk genoeg is om de dadels fijn te malen ? Wie helpt mij op weg.
waar haal je vanille poeder? Deze ballen zien er ook weer heerlijk uit!
Ik koop die van mij bij het Superfood Centre (www.superfoodcentre.nl)
Vanillepoeder kun je bij de supermarkt halen. Doei
Oj joj joooi wat klinkt dit lekker!
Ze zien er ongelofelijk lekker uit 😀 die wil ik zeker eens proberen!
these look delicious!! now I’ll have to translate it ahahha
https://aspoonfulofnature.wordpress.com/
hahaha go for it!!
Lekker hoor heb ze net gemaakt met m’n dochtertje, nu al groot succes 🙂
Yummy, dit lijkt me zo lekker! Leuk voor een verjaardag ook 🙂 x