Pesto van feta, zongedroogde tomaten en basilicum

Dit is één van de heerlijke dingen die ik geproefd heb tijdens mijn reis door Thailand en Bali; een soort pesto of tapenade van feta, zongedroogde tomaten en basilicum. Hoewel het natuurlijk verre van Aziatisch is, was ik wel heel erg fan van de heerlijke smaak. Ik schreef het op in mijn inspiratieboekje zodat ik het niet zou vergeten en het in Nederland kon maken voor I Love Health. En vanmiddag was het zover! Er komt vanavond een vriendinnetje borrelen en eten, en deze ‘pesto’ lijkt me daar perfect voor!

In Bali at ik dit niet als borrelhapje, maar bij het ontbijt of de lunch. Het werd namelijk geserveerd met (glutenvrij) brood en scrambled eggs. Dat kan ik je dus ook zeker aanraden: de pesto als smeersel onder je roerei! pesto zongedroogde tomaten

Je maakt het super easy. Je hebt wel een staafmixer of keukenmachine nodig, maar in 3 minuten heb je deze homemade pesto op tafel staan.

Ingrediënten ‘pesto’ van feta, zongedroogde tomaten en basilicum

  • 10 zongedroogde tomaten (circa 100 gram) (uit potje op olie)
  • 50 gram feta kaas
  • 15 gram verse basilicum blaadjes

Bereiding ‘pesto’ van feta, zongedroogde tomaten en basilicum

  1. Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken en dep extra droog met keukenrol. Doe in de keukenmachine.
  2. Voeg de feta en basilicum toe. Vermaal met de keukenmachine of staafmixer tot het fijn en ‘smeerbaar is’. Let op: té fijn is niet de bedoeling. Er mogen best nog wel wat stukjes in zitten.

Tip: lekker op (getoast) spelt zuurdesembrood. Of op een toastje of crackertje bij de borrel.

Geniet ervan! pesto van zongedroogde tomaten pesto van zongedroogde tomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties

  1. Het is hier echt een succes recept!! Morgen weer nodig voor een verjaardag, dit keer in een wrap als borrelhapje…nu al zin in 😉