Nieuw in Amsterdam: Qalaan // Écht lekker vega(n) thuis bezorgen

Diner, Food, Recepten  /   - 

Soms is het als vega(n) best een uitdaging om écht lekker eten te bestellen. Zo af en toe bestel ik een lekkere gevulde salade of vega sushi, maar toch mis ik wel iets in het aanbod aan goede vega(n) gerechten. Zelf was ik nog niet zo bekend met de Sri Lankaanse keuken. Maar als je érgens moet zijn voor lekker vega(n) eten dan is het wel in deze keuken. Van aubergine, linzen, bieten, bonen tot enorm veel kruiden en specerijen. En laten we nu net een nieuw adres in Amsterdam hebben: Qalaan. Hét adres voor traditionele Sri Lankaanse gerechten.

Vega(n) bestellen

Ik vind het perfect passen bij de ideale, luie zondag: eten bestellen en opeten op de bank. Toch ga ik dan liever niet voor de pizza salami of een broodje shoarma. Ik wil wel lekker m’n groentes binnen krijgen, óók op die luie zondag. Dus het liefst is mijn bezorg dish ook nog een beetje gezond. Voor vega’s, en helemaal voor vegans, is de keuze wat beperkter. En eigenlijk is dat hartstikke krom. Want voor vega’s en vegans zou er toch juist een enorme keuze moeten zijn aan echt lekker eten, toch? Als beloning voor het bijdragen aan een betere wereld 😉 Gelukkig wordt het aanbod steeds groter! Van lekkere vega sushi tot een goede curry.

Qalaan

Onlangs mochten wij Qalaan bestellen en testen. Vandaag (!!) open en dus piepjong, maar onwijs lekker. Bij Qalaan bestel je Sri Lankaanse gerechten: oftewel curry’s, stoof, lekker veel groentes en een hoop kruiden en specerijen. Alles wordt bereid in kleipotten zodat het extra veel smaak krijgt én er wordt gekookt met ‘gekke groenten’. Oftewel, groentes die net een beetje afwijken van ‘normaal’ en daarom veelal in de prullenbak belanden. Zonde! Want Qalaan laat zien dat je er hartstikke lekker mee kunt koken.

Dikke tip!

Je hebt de keuze uit vegan hoofdgerechten en vega side dishes. Allemaal verschillende gerechtjes die je lekker door elkaar gooit. Wij kregen de 2 verschillende menu’s: Serendip, oftewel aubergine curry met linzen in kokosmelk en rode bieten stoof, en Sigiriya: groene bonen curry, spitskool stoof en courgette in kokosmelk. Je hebt de keuze uit rode rijst (heel gezond) of basmati rijst met saffraan. Daarbij bestelden we heerlijke side dishes: Pol Sambol – vers geraspte kokos met rode peper -, Sri Lankaanse eitjes en Raita, oftewel yoghurt/komkommer dip.

We kregen 2 enorme bakken, voor mij echt meer dan genoeg, en het was waanzinnig goed! De Serendip was mijn favoriet, die krijgt van mij een dikke 9. De Sigiraya krijgt van mij een 8,5. Maar dat is een kwestie van smaak. Ik vond de warme smaken van de aubergine, linzen en rode bieten erg lekker, echt comfort food. Mijn huisgenootje was dan weer laaiend enthousiast over de Sigiraya. De Pol Sambol mag van mij echt niet ontbreken. Lekker spicy. Net als de frisse yoghurt komkommer dip trouwens. Oh, ik krijg er weer helemaal zin in.

Qalaan, bestellen, vega, vegan

Dikke tip en aanrader dus! Je bestelt (vanaf vandaag) Qalaan via UberEats en Deliveroo. Nieuwsgierig geworden? Check vooral even hun Instagram en Facebook!

Liefs, I Love Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *