The Happiness Project #2 // Repost

Health, Mind  /   - 

Een jaar lang werken aan zelf acceptatie en geluk door middel van Mindfulness. Dat is wat mijn Bali vriendinnetje Nadja gaat doen. Nadja runt haar eigen mindfulness bedrijf: Mindful Bali. Vorig jaar deed ik een mindfulness cursus bij Nadja, wat ook de start was voor onze vriendschap. Nadja helpt anderen om bewuster en gelukkiger te leven. Maar kwam tot de conclusie dat haar eigen leven ook wel een happiness update kan gebruiken. Nadja gaat een jaar lang voor I Love Health gastbloggen en haar ‘Happiness Project’ met ons delen. Twee weken geleden deelde ze haar eerste blog waarin ze vertelt ze wat ze gaat doen, en in deze blog gaat ze daar nog iets dieper in. Volgende maand zal haar eerste happiness project maand blog komen.!

Nadja: In mijn vorige blog schreef ik dat ik een jaar lang een Happiness Project inga. Het doel van het Happiness Project is dat je niet maar lukraak van alles en nog wat aan pakt en het dan maar uit ellende opgeeft omdat het teveel in één keer. Waardoor je het niet meer overziet. Of dat je na een paar weken alweer afhaakt met je goeie voornemens omdat je plan eigenlijk te onduidelijk is. Met mijn happiness project maak je een plan voor een bepaald aspect in je leven dat je wilt aanpakken en stelt daar doelen voor.

In life coaching leer je dat een mens pas volledig gelukkig is als alle aspecten van zijn of haar leven in balans zijn. En dat verschillende aspecten weer invloed op elkaar hebben. Dus door dit één voor één in een goede volgorde aan te pakken gaat dit een soort domino effect veroorzaken. En je plant dit een jaar lang vooruit zodat je weet waar je aan toe bent. Ook concrete doelen helpen met het behalen ervan. Als je een doel maar vaag in je hoofd heb, weet je niet waar te beginnen.

Netjes op 1 januari beginnen gaat niet meer, dus ik start op 1 mei. Dit zijn mijn Happiness thema’s die ik het komende jaar elke maand ga aanpakken!

Jaarindeling Happiness Project

 • Mei – Gezondheid
 • Juni – Lichamelijke beweging
 • Juli – Mentale gezondheid
 • Augustus – Werk
 • September – Zelfcompassie
 • Oktober- Play
 • November- Sociale contacten
 • December – Mezelf zijn
 • Januari – Groei
 • Februari – Attitude
 • Maart – Gewoontes
 • April – Self love

De eerste 3 maanden staan in teken van gezondheid en energie. Uiteraard kan je pas je volle potentieel en geluk bereiken als je gezondheid optimaal is. Nu laat mijn gezondheid af en toe wat te wensen over (dus ook vaak weinig energie) waardoor ik niet altijd even blij of functioneel ben. Lichamelijke beweging, voeding en mentale gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vandaar dat deze als eerst op de planning komen. Als je gezond bent, maar zwaar gestrest zal dat vanzelf in lichamelijke klachten resulteren. Als je ongezond bent zal dat ook een weerslag hebben op je stemming. En beweging is noodzakelijk voor je lichaam en geest. The Shady Shack canggu, healthy hotspot bali

Daarna komt voor mij werk. Ik ben nog niet zo lang geleden voor mezelf begonnen en ik zit nog volop in een groei proces, wat gaat met vallen en opstaan en nieuwe dingen uitproberen. Werk heeft een enorme invloed op ons geluk, aangezien we het grootste gedeelte van ons leven werkend spenderen. Daarom is werk voor mij een belangrijk aspect in mijn geluk en leven.

De rest van de maanden gaat het over wat je aan jezelf kunt doen om gelukkiger te worden: je houding, je gewoontes, je ontwikkeling. Alle kleine beetjes tellen en zorgen uiteindelijk voor een grote verandering in je leven.

En het eindigt met eigen liefde, aangezien ik denk dat dat een voorwaarde is om echt gelukkig te zijn. Jezelf volledig accepteren zoals je bent is één van de moeilijkste dingen voor bijna iedereen maar één van de mooiste dingen die je kan bereiken. En ook één van de grootste voorwaarden om uiteindelijk echt een volwaardige relatie met iemand anders aan te gaan.

Deze onderwerpen kunnen voor iedereen verschillen, maar zijn tegelijkertijd ook erg globaal en aspecten waar veel mensen wel wat blijer in zouden willen worden of verbetering in aan zouden willen brengen. Ik hoop door mijn eigen verhaal zo transparant en eerlijk mogelijk te vertellen, dat ik anderen kan inspireren om zelf te werken aan hun eigen geluk. En dit niet alleen maar door verslag te brengen, maar ook door jullie tussendoor goede mindfulness tips te geven voor misschien wel jouw eigen happiness project. Ik ben bij lange na niet perfect, en ik weet ook niet alles. Zo wil ik me ook niet voordoen. Vandaar ook deze persoonlijke touch over eigenlijk al mijn eigen ‘mankementen’ en dingetjes die nog te wensen overlaten.

En laten we eerlijk zijn, erover bloggen op I Love Health zorgt er ook voor dat ik me netjes aan mijn woord houd. De perfecte stok achter de deur 🙂 Anders is het stiekem wel heel makkelijk om na 2 weken te vergeten waar ik ook alweer mee bezig was. 😉

Liefs,

Nadja

Nadja’s project ondertussen volgen? Volg haar dan op Instagram en Facebook of bezoek haar website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

 1. Hey, ik vroeg mij af hoeveel planning zo’n project vergt? Hoelang van te voren heb jij het besloten en ben je gaan plannen? En hoe kwam je op de dingen die je wilde aanpakken? Ik wil ook graag zoiets starten, maar heb niet heel veel kennis en ideeën erover en dus weet ik niet zo goed waar ik moet beginnen. Binnenkort begint mijn studie weer dus heb ook niet zo heel veel tijd meer om dingen te plannen. Ik heb wel ideeën waar ik aan wil werken, en jouw project sluit daar erg goed bij aan. Zou het werken voor mij om jouw indeling van maanden over te nemen, maar daar dan op mijn eigen manier aan te werken? Of moet ik me eerst meer in gaan lezen en langer plannen?

  Groetjes,
  Rachel

 2. Mooi! Je indeling sluit aan bij het Circle of Life Model. Ik gebruik dat voor mijn eigen happiness project 🙂 Dit model gaat ervan uit dat de verschillende gebieden invloed op elkaar hebben en dat je moet beginnen bij het gebied dat je het laagste cijfer geeft en dus waar de meeste ‘pijn’ zit. Want als je dat als eerste aanpakt, zullen de cijfers die je aan de andere gebieden geeft vanzelf ook stijgen. Voor mij is dat het gebied werk.. Dat kost me nu vooral energie waardoor mijn fysieke en mentale gezondheid soms te wensen overlaat.
  Interessant om ook jouw verhaal te volgen!

  1. ooh wat leuk dat je daar over begint! Ik heb het Circle of Life Model inderdaad ook gebruikt voor mijn indeling van dit jaar. Interessant om te zien hoe alles elkaar telkens weer beïnvloedt!