Pastasalade met avocado, mango en kiemen

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Pasen is niet alleen een goed excuus om af en toe een lekker paaseitje (of twee. Of drie…) te snoepen, het is ook een hele goede reden om lekker uitgebreid te ontbijten of lunchen. Daarom hebben wij een heerlijk Paasrecept voor je gemaakt: een pastasalade voor op de brunchtafel! Helemaal in de paaskleuren zoals je ziet! En een stuk gezonder dan al die paaseitjes.

Deze pastasalade zit vol goede voedingsstoffen. Naast groente, fruit, een eitje (kippenei he, geen paasei!) en pasta mag een handje kiemen natuurlijk niet ontbreken. Kiemen zitten namelijk vol vitaminen, mineralen, eiwitten, enzymen en vezels. Daarnaast bevatten ze weinig calorieën en zorgen ze voor een heerlijke smaak! Ik koos voor paarse en gele kiemen omdat natuurlijk wel zo goed matcht met Pasen! Het zit ‘m in de details he…

Ingrediënten pastasalade

Voor 2 personen

  • Half zakje rucola sla
  • 2 gekookte eitjes
  • 1 avocado in blokjes
  • 1/2 mango in blokjes
  • 4 plakjes kipfilet
  • 1/3 komkommer in blokjes
  • 75 gram pasta volkoren
  • Paarse en gele kiemen*
  • Dressing: olijfolie of een mix van olijfolie met verse basilicum.

*ik gebruikte de alfalfa en rodekool kiemen uit het kiemgroenten mild trio van de Albert Heijn.

Bereiding pastasalade

  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet vervolgens de pasta af en spoel nog eens af met koud water.
  2. Meng alle ingrediënten met elkaar in een grote kom. Als je dit met een beetje liefde en aandacht doet, ziet het er ook nog eens leuk uit!
  3. Maak in een apart bakje de dressing klaar. Olijfolie met wat verse basilicum is een aanrader!
  4. Verdeel de dressing over de salade.
  5. Schep de pasta op en versier je bordje met een extra plukje kiemen. En voila, je hebt een echte Paas pastasalade!

pastasalade met mango, ei en kiemen

Enjoy!

Wat zet jij deze Pasen op tafel? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Liefs Mirte

Geef een reactie