Oreo balletjes met kokos

Deze schattige Oreo balletjes met kokos maakte ik voor mijn verjaardag. En ze vielen goed in de smaak bij mijn visite! De combi van walnoten, dadels en cacao smaakt echt naar Oreo koekjes! Zo lekker, en een stuk beter voor je dan de variant die in de schappen van de supermarkt ligt. Ik vind het altijd een sport om gezonde alternatieven te maken voor de standaard snacks, en bij deze is dat heel goed gelukt. Het is natuurlijk nooit precies hetzelfde, de structuur is wat zachter. Maar door de balletjes door een mix van cacao nibs, chia zaad en kokos te rollen kregen ze een lekkere crunch. Als je alleen kokosrasp in huis hebt voldoet dat ook prima hoor, no worries!

Oreo balletjes Ingrediënten Oreo balletjes

Voor circa 12-15 stuks

 • 100 gr walnoten
 • 200 gr ontpitte medjool dadels
 • 50 gr (rauwe) cacaopoeder
 • 1 tl vanille extract of vanillepoeder
 • Snufje zeezout
 • Superfood mix en/of kokosrasp

Bereiding Oreo balletjes

 1. Maal de noten in een keukenmachine tot een fijn poeder. Voeg de dadels toe en mix het tot het een kruimelige consistentie heeft.
 2. Voeg de cacao, de vanille en het zeezout toe en meng dit nog even mee.
 3. Kneed het mengsel tot een geheel en rol er kleine balletjes van.
 4. Rol de balletjes door de superfoodmix en/of het kokosrasp. Bewaar ze in een afgesloten container in de koelkast.

Enjoy!

Mare

Oreo balletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties

 1. Ik zit net een balletje weg te happen. O M G!!!! Wat zijn ze lekker!!!! Kopje thee erbij…. het leven is mooi 🙂
  Heb er alleen 40 gram cacao in gedaan ipv 50…

 2. Lekker, alleen de 50gr cacao vind ik echt te veel. Daardoor verdwijnt de smaak van dadel en walnoot volledig. Jammer, dus volgende keer dat ik ze maak doe ik er minder cacaopoeder door..

 3. Wat een super leuk recept. Denk je dat ik de walnoten ook kan vervangen door cashewnoten want die heb ik in huis. Of zou dat teveel van de smaak afgaan?

 4. Wat een goed idee om cacao nibs door de balletjes te rollen voor een crunch! Ik houd namelijk nooit zo van dit soort ‘power balls’, maar met een crunch lijken ze me echt al een stuk lekkerder. Ga ik meteen proberen! ^^