Eetdagboek health lover Renee Vervoorn

Eetdagboek, Food  /   - 

Ik heb weer een leuk eetdagboekje voor je in de aanbieding! En wel van health lover Renee Vervoorn. Misschien ken je haar nog wel als TMF-vj of als presentatrice van andere programma’s? Ik kom Renée nu in elk geval regelmatig tegen op healthy events. Met een man in de fitness-industrie en Clean Meals als eigen bedrijf, is dat natuurlijk niet zo vreemd. Het was dan ook de hoogste tijd om Renee Vervoorn naar haar eetdagboekje te vragen. Nieuwsgierig? Lees maar mee!

Rene: “Sinds een jaar of 10 heb ik IBS, oftewel irritable bowel syndrome (Engels voor het Prikkelbare Darm Syndroom). Op zich prima mee te leven, maar ik moet wél oppassen met wat ik eet en wanneer ik eet.

Voordeel is dat ik door mijn IBS geleerd heb goed naar mijn lichaam te luisteren; nooit een maaltijd over te slaan, voldoende vezels te eten en zuivel zoveel mogelijk te vermijden. Mede daardoor ben ik heel regelmatig gaan sporten en mediteren, wat natuurlijk sowieso heel goed is voor de mens.

Verder ben ik (ook) groot voorstander van de 80/20 regel. Genieten van een wijntje tijdens een royale restaurant maaltijd vind ik net zo belangrijk als over het algemeen heel clean eten, zoveel mogelijk vrij van schadelijke e-nummers en andere troep.” eetdagboek renee vervoorn

Eetdagboek Renee Vervoorn

Maandag

  • Het wordt een lange, intense dag en dus ontbijt ik royaal met grof volkoren brood, een kwart geprakte avocado, bio humus en bio kipfiletplakjes erop. Twee groene thee en een espresso erbij terwijl ik mijn social media posts plaats voor zowel Clean Meals als mezelf en ik ben klaar voor de dag.
  • Omdat ik vandaag van hot naar her rijdt, heb ik mijn lunch vanmorgen al klaargemaakt: een eiwitpannenkoek. Deze pannenkoeken zijn enorm laag in calorieën en hoog in eiwitten en geven daardoor lang een verzadigd gevoel. Bovendien zijn ze heerlijk, zeker met een beetje (bio) pindakaas en een banaan erin gerold. En ook zo makkelijk mee te nemen.
  • Eind van de middag hebben mijn dochter en ik een kickboks personal training sessie met Dwight Harkinson bij Gym3 in Amstelveen. Allebei gaan we ‘stuk’, maar we voelen ons na de workout los van ballast van werk en school en heel energiek. Dat vind ik het fijne aan sporten. Het gééft je energie en maakt tegelijkertijd je hoofd leeg.
  • Enorme mazzel heb ik met mijn man Guy. Hij kan koken als de beste en is creatief met wat we in huis hebben. Zo maakt hij vanavond heerlijke wilde zalm uit de oven met citroen en veel kruiden en knoflook. Daarbij kort roergebakken groenten met wat pijnboompitjes erbij. Simpel, lekker, gezond en… clean ;-). eetdagboek renee vervoorn

Dinsdag

  • Ik ben het type dat meteen na het wakker worden zin heeft in een ontbijtje. Vandaag maak ik met amandelmelk een havermoutje met heerlijkheden als kokossnippers, goji – en blauwe bessen. Een groene thee en twee espresso’s en de dag kan beginnen. eetdagboek renee vervoorn
  • Omdat ik vanmiddag een personal training sessie heb bij het bedrijf van mijn man Guy, 3SIXTY5 Personal Training, eet ik een eiwitrijke maaltijd als lunch. Dat geeft me een lang voldaan gevoel en wat extra powerrrrr. eetdagboek renee vervoorn
  • ‘s Avonds maak ik een flinke ceasar salad met hardgekookte eitjes, kipfilet, botersla, pijnboompitjes, tomaatjes, komkommerstukjes en een heel klein beetje ceasar dressing gemaakt door de vrouw van de groenteboer. Voor onze dochters maak ik er gebakken aardappeltjes bij. eetdagboek renee vervoorn

Woensdag

  • Vandaag ontbijt ik met twee spelt crackers met hardgekookte eitjes en veel plakjes bio kipfilet. Ik ga goed op eiwitten, maar heb zeker ook behoefte aan granen en vezels. Vandaar de crackers.
  • ‘s Middags lunch ik vroeg met een soep die we binnenkort gaan toevoegen aan ons CM assortiment; een broccoli-doperwtjes soep.
  • Om 16u neem ik een bak magere kwark met superfoods en wat ongebrande noten erin als oppepper voordat ik naar de opening van alweer de derde 3SIXTY5 Personal Training studio ga. Het wordt een avond om nooit meer te vergeten met een optreden van Charly Luske, heerlijke hapjes en drankjes.
  • Als (vrouw van de) host ben je natuurlijk aan een stuk door in gesprek en dus besef ik met wanneer ik om 21:30u naar huis rijd, dat ik vergeten ben te eten van de heerlijke hapjes. Ik rij door naar de Mac voor een medium patat met mayo. Niet zo healthy, maar smaakt zo nu en dan heerlijk! Hahaha!

Donderdag

  • Mijn oudste dochter is jarig en we ontbijten met ons gezin aan tafel met zelf gebakken croissants. Maar omdat ik aan mijn lijf voel, dat ik even goed voor mezelf moet zorgen qua eten en rust (heb er een fors aantal té korte nachten opzitten, wat niet goed is voor mijn IBS), skip ik de croissantjes en maak ik snel pannenkoekjes van eitjes en een geprakte banaan. eetdagboek renee vervoorn
  • Vandaag ren ik een rondje om de Amsterdamse bosbaan met ons hondje Teddy. Ik heb weinig tijd om te sporten vandaag, maar 30 minuten hardlopen in de buitenlucht geeft me een fijn gevoel en mijn spieren zijn tóch even aan het werk gezet. En voor Teddy is het geweldig. Hij rent voor me uit, komt dan weer met een noodvaart terug en heeft zo de tijd van zijn leven.
  • ‘s Middags lunch ik met een rijk gevulde Clean Meals kippensoep en een Clean Meals scrambled egg whites met groenten. Het geeft me langdurig de energie die ik nodig heb om daarna vol gas de verjaardag van mijn oudste dochter (van alweer 13!!!) te vieren. eetdagboek renee vervoorn
  • ‘s Avonds kookt mijn lieve vader voor de hele familie en eten we een uitgebreide Mexicaanse bonenschotel met rauwkost en tortilla’s. Lisa’s favorite. Ik skip de tortilla’s, maar snoep wél van alle lekkere chocolaatjes die Guy meeneemt van de banketbakker.

Vrijdag

  • Ik trap de dag af met een pilates sessie vroeg op de ochtend en eet vlak voordat ik in de auto stap een Clean Meals scrambled egg whites met zalm. Dit is binnen no-time klaar en harstikke mager, gezond en voedend. eetdagboek renee vervoorn
  • Ik heb de hele dag meetings en rij van hot naar her. Heel druk en hectisch dus. Tussendoor drink ik veel groene thee en af en toe een espresso en lunch ik in de auto met een vooraf gemaakte eiwitpannenkoeken.
  • ‘s Avonds heb ik een all-white event met 50 influentials van Friends of the Brands en ‘vergeet’ ik door mijn drukke schema om vooraf iets te eten, waardoor ik om 21:30 ‘s avonds, wanneer het diner daar begint en ik door moet naar het feestje van een vriendin van mij, bijna neer ga in de taxi. Ik snoep wat zoets uit de goodiebag, maar dat is natuurlijk geen fatsoenlijke avondmaaltijd. Op het feestje aangekomen drink ik twee gin tonics, waardoor ik geen trek meer voel. Maar goed, dat is natuurlijk niet de bedoeling. De volgende ochtend dan maar als een koning ontbijten ter compensatie.

Zaterdag

  • Zaterdag ontbijt ik met twee kamut crackers met eens ons bio-kipfilet erop verdeeld en twee hardgekookte eitjes. I need some powerrrr. Wat pruimpjes en abrikozen en een dubbele espresso met groene thee erbij en ik kan er weer tegenaan. eetdagboek renee vervoorn
  • Mijn oudste dochter Lisa speelt een hockey wedstrijd ergens in de middle of nowhere, dus ik neem een bakje mee met een salade van boontjes en tonijn uit blik met een scheutje olijfolie. eetdagboek renee vervoorn
  • ‘s Avonds flanst Guy snel iets in elkaar bij de verse kibbeling die hij bij de visboer heeft gehaald. Heerlijk!

En, wat vind jij van het eetdagboek van Renee Vervoorn? Benieuwd naar je mening. Laat het gerust weten in de comments. x Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties

  1. Wat leuk om Renee’s eetdagboekje te lezen. Ik heb vooral bewondering voor haar bewustwording en het luisteren naar haar darmen. Ik vind dat soms toch érg moeilijk, om precies aan te vallen of mijn darmen nou ergens wel of geen behoefte aan hebben. Maar clean eten is natuurlijk altijd een goede keus! (:

  2. Mooi om de balans te zien in het eet dagboek. Duidelijk de 80-20 verdeling maar ook een heel groot stuk bewustwording en bewust bezig zijn.

    Heb iig weer ideetjes voor maaltijden 🙂