Terwijl ik momenteel in het Balinese zonnetje woon en werk, ging Noeska voor I Love Health vorige maand nog een paar dagen de sneeuw in. Ook lekker! Vorige week verscheen deel 1 van Noeska’s wintersport avontuur in Brixental. En in deze blog lees je het tweede, en laatste deel.
Gastvrij & blij Brixental
Noeska: De eerste dag skiën, en in mijn geval snowboarden! Het was een prachtige dag. Hoewel de sneeuwcondities deze winter niet optimaal waren, zag het er goed uit. En dat was het ook. Ski Welt Brixental heeft hele fijne brede pistes. Samen met onze guide Bernhard hebben we een fijne tocht gemaakt door het gebied. Normaal gesproken houd ik ervan om precies te weten waar ik ben en welke pistes we nog kunnen doen. Dit keer liet ik me leiden en ik vond het heerlijk. Tussen de middag lunchten we in een tentje op de piste. Waar je in Frankrijk de hoofdprijs betaalt, kun je het in Oostenrijk gewoon niet duur maken. Wat een fijne prijzen! En de gerechten? Geen woorden voor! Zo goed, zo lekker. En ook nog eens de opties om gezonde, verse keuzes te maken. Mij maak je niet blijer. Jawel trouwens; met de gastvrijheid, want daar zijn ze in Brixental ook heel goed in. Wat een blije mensen, en wat een warm ontvangst overal. En wat zijn ze enthousiast over hun gebied. Te gek.
Omega 3 & trots Oostenrijk
Vrijdagavond waren we uitgenodigd door Kurt Tropper in Kupferstube, een “KochArt” restaurant. KochArt is een initiatief in Brixental dat aan meer dan 25 restaurants producten levert uit die streek. De kaart bood ons veel vlees, zoals zwijn en rund, dat enkel uit de de regio kwam. Door het goede leven van de dieren en het voedsel dat zij krijgen is het vlees van veel betere kwaliteit. Volgens Kurt bevat goed zwijnenvlees veel omega 3. Genoeg reden voor mij om zwijn een keer te proberen. En geen spijt van; genoten. Van alles. Opnieuw van de waanzinnige gastvrijheid, maar ook van de fantastische verhalen van Kurt, over zijn initiatief, de streek, de wijnen en het skigebied. Het is duidelijk dat de Oostenrijkers trots zijn. En wij voldaan!
Health freaks & superfoods
Dag drie begon wederom met een heerlijk uitgebreid ontbijt in ons hotel. Voor de health freaks onder ons: je kan in Oostenrijk helemaal los gaan. Fijne yoghurt, met noten, fruit, rozijnen, maar ook superfoods. Tevens is elke maaltijd uitgerust met groenten en veel salade. Verwacht alleen niet de teveel van de cappuccino’s, daar zijn we in Nederland gewoon veel te goed in.
Short cuts & hanenkammen
Ook vandaag gaan we de piste op! Ditmaal in Kitzbühel-Kirchberg. En het gebied van Kirchberg is er niet zomaar één, want hier ligt de bekendste afdeling van de wereld: Hahnenkamm. Een behoorlijke pittige, waar elk jaar bekende topskiërs hun kunsten laten zien. Ook wij hebben de afdaling gedaan. Wel met een ski guide, en oke oke… een short-cut versie. Als toerist mag je niet de gehele afdeling doen, zo gevaarlijk is ‘ie! Het weer vandaag zat iets tegen, het was op een aantal plekken behoorlijk mistig. Ik was blij dat wij een ervaren ski guide van Ski Schule Activ bij ons hadden. Zonder deze man had ik beneden niet gehaald.
Ook de tweede dag op de piste vloog voorbij. Omdat het een Nederlandse feestweek was wilden we nog even een kijkje nemen bij Gerry’s Inn in Westendorf, een gezellige Nederlandse tent waar het dak er goed af ging. Après-skiën kunnen we wel!
De laatste avond sloten we af in ons hotel met Charlotte. Zij heeft ons programma samengesteld en ons de afgelopen vier dagen in de watten gelegd. Wat heb ik een super indruk gekregen van Brixental, Oostenrijk. De mensen, de sfeer, het leuke dorp en het heerlijke eten. Heel veel gezonde opties, kwaliteitsvlees en echte producten. Ook de laatste avond zijn we goed verwend; er stond een heerlijk buffet klaar. Hotel Alpenhof is ook aangesloten als KochArt restaurant en serveert veel producten die afkomstig zijn uit de streek. Opnieuw genoten van mals vlees, verse groenten, veel salades, heerlijke wijn en uiteraard fijn gezelschap!
Oostenrijk je hebt me overtuigd, volgend jaar verruil ik de Franse Alphen voor de Kitzbüheler-Alphen.
xxx Noeska
Ben jij wel een in dit skigebied geweest? Wat is jouw ervaring? En heb je nog fijne tips? Deel ze vooral in de comments hieronder. x Daisy
Heb ook super goede herinneringen aan Ellmau en Westendorf. Inderdaad een heerlijk gebied om te skiën en te vertoeven. Leuk stukje Noeska.
Ik kom al jaren in Westendorf. Super mooi skiegebied en verveelt nog steeds niet. Leuk voor jong en oud.
Wintersport is niks voor mij maar mooi dat je zo hebt genoten!