Zomerse mango smoothie bowl

Ontbijt, Smoothie  /   - 

Alsjeblieft, een fijn, zomers smoothie ontbijtje! Als je de smoothie iets dikker houdt (door er minder vloeistof aan toe te voegen) kun je er een smoothie bowl van maken die je opeet. Niet in een glas, maar in een kommetje dus.

 • De mango is een tropische fruitsoort die vol vitamines, mineralen en antioxidanten zit. Zo bevat het bijvoorbeeld veel ijzer. Als je last hebt van bloedarmoede is het raadzaam mango te eten. Mango heeft verder een positieve werking op de huid en bevat het stofje tryptofaan, wat net als serotonine een gelukshormoon is.
 • Hennepzaad is een superfood dat veel eiwitten en goede vetten bevat. Goed voor huid, haar, hersenen en spieropbouw.
 • Kiemen zijn jonge, net ontkiemde plantjes. Ze ontspruiten uit noten, zaden, pitten en granen. Op het moment van oogsten bevatten ze grote hoeveelheden vitamines en mineralen. Vaak veel meer dan in de ‘volwassen’ plant. Bij Albert Heijn en Jumbo kun je sowieso alfalfa kiemen vinden en een kiemen trio pakje: drie kiemsoorten in één verpakking. Handig!

Tip: als je deze mango smoothie bowl eens in de winter wilt maken, wanneer de mango slecht verkrijgbaar zijn, kies dan voor mango stukjes uit de diepvries.

mango smoothie bowl Ingrediënten mango smoothie bowl

 • ½ mango
 • 1 (bevroren) banaan
 • 1 flinke hand verse spinazie
 • 1 el hennepzaad
 • 100 ml (plantaardige) melk*
 • 1 flinke pluk kiemen (bijvoorbeeld alfalfa)

*kies voor een variant zonder toegevoegde suiker. Aan veel plantaardig drinks is namelijk wel suiker toegevoegd. Alpro heeft een aantal ongezoete versies en ook bij Ekoplaza kun je drinks zonder toegevoegd suiker vinden.

Topping inspiratie:

Mango, banaan, hennepzaad, kiemen, granola, chiazaad, lijnzaad, etc.

Bereiding mango smoothie bowl

 1. Schil de mango en snijd in stukken.
 2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender, en meng tot een mooie, gladde smoothie.
 3. Schenk de smoothie in een kommetje.
 4. Garneer met je favoriete toppings.

Enjoy! mango smoothie bowl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 1. Lekker! Ik ben momenteel ook helemaal into de smoothiebowls. Echt een leuke afwisseling voor mijn standaard sojayoghurt-ontbijtje. En ik vind ze zo lekker zomers:) Op insta kan ik ook echt veel te lang door #smoothiebowl scrollen, haha.