Kruidige pompoen smoothie

Het is herfst, en dat betekent: pompoenen! Je kunt er heerlijke hartige gerechten mee maken. Pompoen is behoorlijk gezond; het zit boordevol magnesium, kalium en ijzer. Een goede reden om regelmatig op het menu te zetten. En waarom niet in een smoothie? Pompoen is heerlijk in combinatie met speculaaskruiden (ook helemaal passend bij deze tijd van het jaar!) en door de banaan is de smoothie van zichzelf lekker zoet. Dan heb je geen honing of andere zoetstof meer nodig!

Wat deze smoothie extra healthy maakt, is de Frecious Carrot Care Slow Juice. Deze geeft een extra vitamine boost aan je smoothie. De juice is gemaakt van wortel, ananas, appel, limoen, goji-bessen en gemberDe gember in de slow juice past heel goed bij de kruidige smaak van de speculaaskruiden. Pompoenwortel en gojibessen hebben een erg hoog gehalte antioxidanten hebben, waarmee je lichaam meer weerbaar wordt voor op de loer liggende verkoudheidjes en andere dingen waar we niet op zitten te wachten.

Met deze combi van een slow juice en een smoothie, heb je best of both worlds: het vezelrijke van een smoothie en de vitamientjes van een slow juice! Veel mensen denken dat slow juices en smoothies concurrenten van elkaar zijn, maar ze gaan prima samen. Dat bewijst deze smoothie wel!

Tip: Je kunt voorgesneden pompoenstukjes gewoon in de supermarkt kopen, en het koken is een fluitje van een cent.

De ideale smoothie als je zin hebt in iets zoets met een kruidig randje!

Ingrediënten kruidige pompoen smoothie

Voor 1 grote smoothie

  • 200 gram (voorgesneden) pompoen
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 banaan
  • 1 flesje Frecious Carrot Care Slow Juice

Bereiding kruidige pompoen smoothie

  1. Kook de pompoen stukjes zo’n 10 minuten tot ze gaar zijn en je er met een vork makkelijk in kunt prikken. Laat de stukjes afkoelen, eventueel in de koelkast.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mix het tot een gladde consistentie. Schenk in een groot glas en geniet van je pompoen smoothie!

pompoen smoothie Frecious heeft trouwens nog meer hele lekkere slow juices! Online te koop en o.a. bij Ekoplaza. Meer weten over Frecious? Ik heb er al vaker blogs over geschreven.

Heb jij nog lekkere met pompoen smoothie recepten? Leuk als je die wilt delen in de comments hier onder. xx Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

  1. Lekker! Lijkt wel wat op de smoothie die ik heb gemaakt voor de Nikon Instagram winactie! O ja, as we speak, wanneer komt de uitslag op Instagram? Of heb ik iets gemist? ?

  2. Ik vind de pumpkin spice smoothie erg lekker! Pompoen, amandelmelk/cashewmelk, vanille extract en pumpkin spice of speculaaskruiden en als laatste een bevroren banaan en wat geweekte dadels. Zo lekker!