Aardbeien dadeltaart || vegan

Hoewel de afgelopen dagen redelijk herfstig op mij overkwamen (wat jij!?), is het technisch gezien nog steeds zomer. En ons aller Piet P. wist mij zojuist te vertellen dat er weer heel wat mooie daagjes aan komen, dus genoeg redenen om deze heerlijke zomerse aardbeientaart te maken! En al zou het de komende 15 jaar regenen, is dat trouwens ook een goed excuus om deze taart te maken.

Zoals je van Sanne van Rooij, van Livingthegreenlife.nl gewend bent, is het recept 100% vegan. En 100% lekker!

Ingrediënten aardbeien dadeltaart

voor de bodem 

  • 8 zachte (Medjoul) dadels
  • 50 gram kokosrasp
  • 50 gram havermout
  • 25 gram boekweitkorrels (optioneel)
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker

voor de karamellaag

  • 230 ml water
  • 10 zachte (Medjoul) dadels
  • 2 eetlepels chiazaad of gebroken lijnzaad
  • 1 eetlepel rijstsiroop of agavesiroop

voor de topping

  • doosje aardbeien

Bereiding aardbeien dadeltaart

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en meng goed tot alles aan elkaar plakt. Wanneer het ‘deeg’ nog niet kleverig genoeg is, voeg je nog wat dadels toe en eventueel een beetje water.
  2. Schep hierna het mengsel in een ronde taartvorm en druk deze goed aan.
  3. Zet de vorm in je koelkast terwijl je de karamellaag maakt.
  4. Hiervoor geldt hetzelfde: doe alle ingrediënten in je keukenmachine en laat deze draaien tot er een zachte karamel ontstaat.
  5. Smeer de karamel over de bodem en zet de taart vervolgens een uurtje in de vriezer zodat de karamel laag hard wordt.
  6. Versier deze dadeltaart met plakjes aardbeien.

aardbeien dadeltaart

Geniet ervan!

Variatietip: je kunt natuurlijk naar hartenlust variëren met de toppings. Wat dacht je van blauwe bessen, kiwi of mango? Kies je favoriete fruitsoort en give it a try!

Sanne en ik vinden het leuk als je ons laat weten wat je van de taart vindt als je ‘m gemaakt hebt! Variatietips zijn natuurlijk ook héél erg welkom! liefs, Daisy

Geef een reactie

15 reacties

  1. Deze taart vandaag gemaakt en wat is hij lekker!
    Alleen een vraagje, hoe bewaren jullie de taart? Want als je hem uit de diepvries laat dan wordt de karamel vloeibaar en “loopt weg”, maar als je hem met fruit in de diepvries zet bevriest het fruit…
    Iemand hier een oplossing voor?

  2. Momenteel staat de taart in de vriezer (al bijna 1,5 uur), maar hij wordt niet echt hard. Is het de bedoeling dat de taart echt hard wordt of gewoon iets harder? 😉 x

  3. Toen ik de foto en titel zag dacht ik: ‘Daar zullen wel weer noten in zitten’ 🙁 met een notenallergie zijn er zoveel vegan/healthy taarten die verboden zijn, bijna overal gaan noten in helaas. Maar in deze niet, yessss! Ben gek op dadels en aardbeien, dus deze ga ik snel een keer maken!