Mango alfalfa kokos smoothie

Dranken, Ontbijt, Recepten, Smoothie  /   - 

De zomer is nog niet voorbij hoor! En al was dat wel zo, wat maakt het uit. Een smoothie kan natuurlijk altijd. Zeker als je er mango en kokoswater in doet, die combinatie is hemels. Ogen dicht en je waant je op een tropisch eiland!

Ik ben voorstander om altijd wat groenten in je smoothie te doen, omdat je zo makkelijker je dagelijkse portie groenten binnen krijgt. Op een simpele manier maak je van je fruitsmoothie met een handje groenten en nog veel gezondere optie!

Vaak kies ik voor spinazie of een andere bladgroente in mijn smoothie, maar dit keer ging ik voor een klein handje alfalfa kiemen. Gezond en ook nog eens hartstikke lekker. Alfalfa zijn de kiemen van het luzerneklaverblad. Het heeft een vrij neutrale, frisse smaak en mixt daarom goed in een smoothie.

>>Hier vind je diverse recepten met alfalfa kiemen>>

Wist je dat alfalfa veel foliumzuur bevat? Dit is vitamine B11, onderdeel van het vitamine B-complex. Foliumzuur is van belang voor een goed functionerend zenuwstelsel en immuunsysteem. Foliumzuur speelt ook een belangrijke rol bij de vorming van rode bloedcellen, het erfelijk materiaal (DNA) en gezonde groei tijdens de zwangerschap.

Okay, je begrijpt het: doe vaker een flinke pluk alfalfa kiemen door je smoothie. Zoals in deze!

Ingrediënten mango alfalfa kokos smoothie

Voor 2-3 personen

  • 2 verse mango’s in blokje of een pak mangostukjes uit de diepvries
  • Klein handje verse munt
  • 300 ml kokoswater
  • Flinke pluk alfalfa kiemen
  • 2 cm verse gember

Bereiding mango alfalfa kokos smoothie

Simpel zoals altijd met een smoothie: rasp de verse gember in de smoothie kan en voeg alle ingrediënten toe. Mix tot een gladde smoothie. mango alfalfa kokos smoothie

Meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.

Wat is jouw favoriete smoothie? En voeg jij wel eens kiemen toe?

Enjoy!

Liefs

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *