Skinny smoothie met fruit

Dranken, Ontbijt, Recepten, Smoothie  /   - 

Ken je de webshop YourSuperfoods.nl al? Deze shop verkoopt diverse superfood mixen als de ‘Forever Beautiful mix’ en de ‘Chocolate Lover’. Het handige van die mixen is dat je zelf niet hoeft na te denken over welke superfoods nou goed samengaan, of wat je er überhaupt mee moet. Heel leuk: ik ben gevraagd een eigen I Love Health mix samen te stellen als toevoeging aan het assortiment. And so I did! Gekeken naar het huidige assortiment van de shop en naar ingrediënten die ik lekker en belangrijk vind, heb ik de I Love Health Skinny Mix samengesteld.

Wat zit er in de mix?

De I Love Health Skinny Mix is een zeer smaakvolle superfood eiwit mix die goed bij een ‘skinny lifestyle’ past. De ingrediënten:

 • Erwten eiwit (27.5%)
 • Rijst eiwit (25%)
 • Acai (15%)
 • Guarana (15%)
 • Camu camu (7.5%)
 • Chia zaden (5%)
 • Lijnzaad (5%)

Waarom skinny?

Er is gelet op het aantal calorieën en de diverse ingrediënten dragen allen bij aan gezond gewichtsverlies. Zo geven chia en lijnzaad een lang verzadigd gevoel. Dit geldt ook voor de erwten- en rijst proteïnen in de mix. Eiwitten zorgen namelijk ook voor extra verzadiging. Zo zul je minder snel trek krijgen en naar iets ongezonds grijpen. Guarana is een bijzonder superfood dat o.a. de eetlust remt én energie geeft. Acai en camu camu bevatten beide enorme hoeveelheden antioxidanten en vitamine C en dragen zo ook bij aan gewichtsverlies.

De mix smaakt heel lekker in je smoothie, over je ontbijtgranen of door je yoghurt!

De smoothie die ik er mee maakte is een simpel voorbeeld. Je kunt de mix aan alle smoothies toevoegen. Gezien de vele superfood ingrediënten hoef ik verder niet veel poespas in de smoothie. Daarom heb ik gekozen voor twee fruit soorten: banaan en blauwe bessen. Uiteraard kun je hier ook alle kanten mee op. Ik kan me zo voorstellen dat aardbeitjes, kiwi’s, appels en peren ook goed samengaan met de Skinny Mix.

Ingrediënten skinny smoothie

 • 3 el I Love Health Skinny Mix
 • 1 banaan
 • 1 handje blauwe bessen
 • 1 glas water

Bereiding skinny smoothie

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en mix goed door tot er een egale massa is ontstaan.

Geniet ervan!

Enthousiast geworden van mijn superfood baby? Je kunt de Skinny Mix kopen in de webshop van YourSuperfoods! skinny smoothie skinny mix skinny smoothie skinny mix

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

 1. Guarana… dat gebruikte we 15 jaar geleden als ‘herbal xtc’! Waren eigenlijk dieetpillen, kreeg je hartkloppingen en een speedy gevoel van. Lijkt me niet zo ‘super’gezond… maar kan aan mij liggen.

  1. of iets gezond of niet gezond is, ligt uiteindelijk natuurlijk ook aan de dosering. Ik was vooral verrast. Ben niet zo thuis in de superfoods.