Tips voor een gezonde lunchtrommel

Food, Win  /   - 

Hoe graag ik de zomer nog een aantal weken (wat zeg ik: maanden!) zou willen uitrekken, zodra de scholen weer beginnen weet je dat het einde ervan in zicht is. En als de scholen weer beginnen, is het ook weer gedaan met uitslapen, maar tijd om vroeg op te staan en gezonde lunchtrommels voor de kids te maken. Wie slim is en van extra snoozen houdt, doet het meeste werk natuurlijk de avond ervoor.

We willen goed voor onszelf zorgen met de juiste voeding, maar dat willen we natuurlijk ook voor onze mini-me’s. Daarom geef ik je in deze blog graag i.s.m. met Albert Heijn de nodige inspiratie om gezonde lunchtrommels aan je kinderen mee te geven. Ik geloof in puur, echt en natuurlijk eten. Geen pakjes en zakjes. Een lunch met deze ‘eisen’ in het achterhoofd houdend, lijkt voor velen lastig, maar dat is het zeker niet!

Een aantal tips:

 • Zorg voor voldoende groenten in de lunchtrommel
 • Zorg voor fruit in de lunchtrommel
 • Geef ook een gezonde sapje of een smoothie mee
 • Zorg ervoor dat de lunch verzadigend is
 • Doe er ook ‘iets lekkers’ in!

Als voorbeeld heb ik een gezonde lunchtrommel gemaakt, waarin dit allemaal terug komt. Ik heb een volledig vegetarisch lunch samengesteld. Vleeswaren of vis op brood is ook hartstikke prima, maar ik vind het goed een kind ook mee te geven dat een paar vegetarische dagen per week goed zijn voor mens, dier en milieu. Vandaar! albert heijn gezonde lunchtrommel

Albert Heijn heeft veel handige producten in het assortiment met een ‘gezond’ sticker.Denk aan snacktomaatjes, kleine komkommertjes, worteltjes, potjes met blauwe bessen en meer van dit soort leuke producten die van een gewone lunchtrommel, zo de leukste, lekkerste en gezondste lunchtrommel maken!

I Love Health gezonde lunchtrommel

Vegetarische wrap

Maak zelf wraps van boekweitmeel, eieren en (plantaardige) melk, of doe het simpel: koop meergranen wraps bij Albert Heijn. Beleg deze met een groot blad ijsbergsla, reepjes komkommer en avocado, hüttenkäse en kiemen. Oprollen, twee prikkers erin, doormidden snijden en zo die lunchtrommel in! Voeg eventueel een plak kipfilet toe als je de wrap niet vega wilt maken. Handig: je kunt dit de avond ervoor al maken.

Fruit

Ik vulde een muffinvormpje met flink wat blauwe bessen. Dit bevat veel antioxidanten, vezels en vitaminen. Je kunt natuurlijk ook voor ander fruit kiezen. Zorg wel dat je kind het direct kan eten. Veel schil- en schoonmaakwerk zal die kleine niet willen doen… Albert Heijn heeft handige mini snackemmertjes met blauwe bessen die je zo mee kunt geven.

Groenten

Ik koos voor deze lunchtrommel voor twee kleine oranje snack paprika’s. Easy op te knabbelen! Wat natuurlijk ook kan: snack tomaatjes, repen komkommer, wortels en radijsjes. albert heijn lunchtrommel snack tomaatjes, wortels

Smoothie

In de drinkbeker zit een heerlijke groene smoothie van banaan, spinazie en een paar aardbeien, aangelengd met water. De banaan maakt de smoothie lekker zoet en de spinazie proef je niet eens. Het is wel een slimme manier om je kind extra groenten binnen te geven. Tip: maak ’s ochtends voor jezelf een smoothie en maak extra zodat je de drinkbekers van je kids er ook mee kan vullen. Je vindt op de site veel smoothie recepten. Te weinig tijd? Wat natuurlijk ook kan: een smoothie van Albert Heijn meegeven aan je kleine.

Zoet & goed

Naast al dat gezonde geweld zal je kind je dankbaar zijn als je er ook ‘iets lekkers’ in doet voor tijdens de pauze. Wat dacht je van een plak bananenbrood, zelfgemaakt ontbijtkoek of een plak kwarkbrood? Dat dit natuurlijk ook gewoon gezond is, vertel je er natuurlijk niet bij 😉

Deel jouw lunchtrommel en win!

Albert Heijn is erg benieuwd naar jouw lunchtrommel ideëen en heeft mij gevraagd daarbij te helpen. Als je je gezonde lunchbox-idee deelt maak je kans op een te gekke prijs: een kookworkshop bij restaurant Fifteen van Jamie Oliver voor maar liefst 24 personen!  Ik mag daarnaast onder de leukste inzendingen van mijn volgers een Albert Heijn kadobon weggeven t.w.v.  €40!

meedoen is heel simpel:

 • Deel jouw gezonde lunchtrommel voor 28 augustus via Twitter, Instagram of op de Facebookpagina van Albert Heijn.
 • Gebruik #AHlunchtrommel en #ilovehealth zodat we kunnen zien dat je meedoet via I Love Health.
 • Op 28 augustus maken we de winnaar bekend van de AH kadobon. De hoofdprijswinnaar wordt bekend gemaakt door Albert Heijn in de week van 7 september.
 • Dus doe snel mee en maak kans op de kadocheque of misschien wel die te gekke workshop!
  P.s. Albert Heijn wilt de allerleukste lunchtrommels gebruiken voor o.a. hun social media. Dan weet je alvast dat jouw lunchbox misschien binnenkort te zien is!  Bekijk de actievoorwaarden op ah.nl.

albert heijn lunchtrommel

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

 1. Zelf maak ik al jaren mijn lunch in een lunchbox, zoals je zei het bespaart zoveel tijd. Een wrap heb ik daarentegen nog nooit gemaakt, ik ben toch altijd bang dat die wat slap wordt?

 2. Toch even een vraagje ivm de wraps die gebruikt worden:

  Zijn de meergranen wraps gezonder/beter dan de klassieke wraps? De voedingswaarden zijn 99% hetzelfde, enkel de ingredienten verschillen lichtjes. Natuurlijk zou ik denken van wel, maar waar zit het verschil dan? Enkel die extra 4% granen?

  Hoe gezond zijn de wraps wanneer je er veel van eet dagelijks? Trop is trop principe zal hier ook wel van toepassing zijn, daar ga ik vanuit maar ik zou zonder al teveel moeite een pak wraps van 300gr (zonder vulling) in 1 maaltijd kunnen opeten. Ik beoefen triatlon, dus ik heb de koolhydraten nodig maar zou toch nog enkele kilo’s moeten verliezen om optimaal te presteren. Enkel overschakelen naar eiwit-eten kan ik mij niet veroorloven omdat ik dan gewoon geen energie heb om te trainen. Dus het afvallen probeer ik door “healty food” (waarvoor dank voor de blog :)) maar als je ziet dat een volledige pak wraps dan tegen de 1000kcal zit, eet ik wel healthy maar val ik niet af veronderstel ik 🙂

  Alvast bedankt voor een reactie! 🙂

 3. Lunchbox voor kinderen? Ik zou deze zo mee naar mijn werk nemen, no doubt haha! Top dat je er voor kiest om een vegabox te maken. Daar word ik als vega blij van:) Plus met deze temperaturen zou ik me toch zorgen maken of de vleeswaren wel goed blijven…of hebben kids tegenwoordig koelkasten op school?

 4. Leuke tips! Ik maak zelf altijd ’s avonds wat meer dat de restjes meekunnen de volgende dag. Ik weet niet waarom maar ik vind dat altijd beter smaken dan traditionele lunchgerechtjes