Groene smoothie met prei kiemen

Dranken, Ontbijt, Recepten, Smoothie  /   - 

Kiemgroentes worden vaak gebruikt in salades of bij vlees- en visgerechten. Maar ze zijn ook enorm geschikt om je smoothie een healthy boost te geven. Kiemgroentes bevatten immers hoge concentraties belangrijke voedingsstoffen (vaak meer dan de uiteindelijke ‘volwassen’ groente), waardoor je je smoothie met slechts een dotje kiemen al super gezond maakt. Zo heb ik aan deze groene smoothie een flinke dot prei kiemen toegevoegd. Prei kiemen bevatten vooral veel belangrijke B vitamines, die o.a. goed zijn voor een mooie huid en mooi haar. Lees alle in’s & out’s over prei kiemen hier.

Als garnering heb ik er ook nog een klein plukje op gedaan, maar ‘drink-technisch’ is dat niet ideaal. Stond zo gezellig voor de foto, maar verder heeft het dus geen toevoeging 😉

Ingrediënten groene smoothie met prei kiemen

 • 2 handjes spinazie
 • 1 appel
 • 1 banaan
 • Sap van 1 limoen
 • Flinke dot prei kiemen
 • Water

Bereiding groene smoothie met prei kiemen

 1. Doe alle ingrediënten in de blender en voeg een groot glas water toe.
 2. Meng nu alles goed door elkaar met je blender tot een glad geheel.
 3. Giet in een groot glas, rietje erin en genieten maar van deze power smoothie met prei kiemen!

groene smoothie met prei kiemen

Wil je meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.

-Foto’s gemaakt met Canon EOS 1200D-

Voeg jij wel eens kiemen toe aan je smoothie? Leuk als je het recept of je tips met ons deelt in de comments onder deze blog! Groetjes, Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

 1. Ha Daisy,

  Ik heb gister voor het eerst een spinazie smootie gemaakt! Echter deze smaakte erg waterig en hij was ook onwijs dun, terwijl er een banaan in zat. Nu zie ik bij jou dat hij wél dik is. Enig idee wat ik fout doe? Ik hoor het graag! (ik maak normaal alleen smooties met magere yoghurt, fruit, en lijn/chiazaad, voorderest heb ik weinig inspiratie haha).

  Ilse

  p.s. ik heb ook meegedaan aan je winactie voor de sapjes, dus mocht je zin hebben om me te inspireren, graag! ;P

  1. Hoi Ilse,
   Vermoedelijk heb je dan te veel vloeistof gebruikt. Iets minder van dat dus, en wat extra ingrediënten en je smoothie is hartstikke dik!
   Succes!
   Gr. Daisy

 2. Ik heb door jouw blog afgelopen maandag preikiemen gekocht, wat is dat lekker zeg! Alleen al het idee dat het gezond voor me is, stimuleert me om zulk soort dingen te kopen. Ik eet ze op een speltboterham met hummus en een halve avocado…jummie!

 3. Het is zo jammer dat ik ze nergens kan vinden. Zou ze graag eens willen proeven en gebruiken bij salades ed. Ik neem aan dat ze niet via een webshop te krijgen zijn?

 4. Ik heb nog nooit kiemen toegevoegd aan n smoothie, wel eet ik ze vaak bij een salade of op brood. Ik ga dit ook eens proberen aangezien ik wel echt in de voordelen van kiemen geloof!