Arla Naturals: 100% natuurlijk en 0% rommel

Food  /   - 

Onlangs werden de nieuwe Arla Naturals® yoghurts gelanceerd: een nieuwe lijn heerlijke, 100% natuurlijke fruit- en drinkyoghurts. Gemaakt van yoghurt en fruitpuree en gezoet met Stevia-extract, fruitextract en/of ingedikt druivensap. Klinkt goed!

De nieuwe fruit- en drinkyoghurts van Arla Naturals® zijn gemaakt van alleen 100% natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen. Ze hebben een lekkere lichtzoete smaak. En alles wat er in zit, staat tot op de laatste % op het pak. Dan weet je precies wat je eet of drinkt.

Deze nieuwe producten komen niet uit de lucht vallen. De afgelopen paar jaar zijn we als consumenten steeds bewuster en kritischer gaan kijken naar wat we kopen. En dan spreek ik ook zeker voor mezelf! Waar ik een paar jaar geleden nog achteloos mijn winkelkarretje vol mikte, sta ik nu soms minuten te staren naar in welke champignonsoep nu eigenlijk de meeste champignons zitten en de minste kunstmatige toevoegingen. Bewust consumeren is een trend geworden. Steeds meer mensen mijden kunstmatige toevoegingen, toegevoegde suikers en andere onnodige toevoegingen.

arla naturals De nieuwe Arla Naturals® yoghurts zijn dan ook ontwikkeld omdat er bij consumenten steeds meer vraag kwam naar natuurlijke “transparante” producten. Er werd heel wat interessante achtergrondinformatie gegeven die ik graag met jullie wil delen!

Verborgen ingrediënten

In veel producten zitten ingrediënten die je wettelijk niet verplicht bent op de verpakking te vermelden, de zogenaamde “verborgen” ingrediënten. Dit zijn ingrediënten die in het product zitten verwerkt door middel van een tussenstap. Ze hebben ook geen functie meer in het product. Een product met een korte ingrediëntenlijst kan dus eigenlijk veel meer ingrediënten bevatten dan je in één oogopslag ziet. Arla Naturals® heeft er bewust voor gekozen deze ingrediënten, zoals de maïszetmeel in de fruitpuree, wel duidelijk op de verpakking te vermelden met de bijbehorende uitleg. Zodat je weet wat je eet en waarom!

arla naturals Is natuurlijk wel echt zo natuurlijk?

Natuurlijk zus, natuurlijk zo. Vandaag de dag word je helemaal omvergeblazen door alle producten die claimen natuurlijk te zijn. Maar wat houdt dat eigenlijk in? In het algemeen zijn aan het gebruik van de term “natuurlijk” voor een product geen concrete eisen verbonden, behalve dat je als fabrikant een consument niet mag misleiden. De term wordt te pas en te onpas op veel producten gebruikt, zonder dat volstrekt duidelijk is wat er nu precies mee wordt bedoeld. Arla wilde meer duidelijkheid creëren en daarom heeft ze een aantal concrete eisen opgesteld waaraan zij vindt dat een natuurlijk product moet voldoen. En met deze gedachte ook de Arla Naturals® yoghurts ontwikkeld. Alle ingrediënten in het product moeten een natuurlijke oorsprong hebben, gemaakt met traditionele voedselbereidingsprocessen (zodat de moleculaire structuur van het product niet verandert) en vrij zijn van chemische modificatie. Oftewel: 100% natuurlijk en 0% rommel. Helder!

arla naturals

Wat zit er in de Arla Naturals producten?

Uiteraard mochten we de nieuwe producten ook proeven, en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben! Ik was nooit zo’n fruityoghurt fan. Vooral omdat ze vaak mega zoet zijn en ik het idee had dat ik meer toegevoegde suikers dan fruit uit m’n kommetje aan het oplepelen was. Gelukkig was dat bij de Arla Naturals® yoghurts echt niet het geval. Arla heeft er bewust voor gekozen zo veel mogelijk van de zoetheid uit het fruit te halen en waar nodig wat extra zoetigheid toe te voegen door ingedikt druivensap te gebruiken, fruitextract of Stevia-extract. Hierdoor zijn de yoghurts precies zoet genoeg en is de smaak goed in balans. Dus ook als je niet echt het fruityoghurt type bent zou ik de lichtzoete fruityoghurts van Arla Naturals® zeker een kans geven!

arla naturals De hoge eisen en transparantie die Arla aan haar producten heeft gesteld, vind ik heel goed. Hopelijk zullen meer merken deze trend in de toekomst gaan volgen!

De halfvolle fruityoghurts van Arla Naturals® in de smaken Rood fruit, Bosfruit en Mango en de magere drinkyoghurts in de smaken Rood fruit en Bosfruit zijn in de meeste supermarkten verkrijgbaar. Zie ook www.arla.nl/Naturals® Laat het zeker even weten als je ze geprobeerd hebt en wat je er van vond!

arla naturals Was jij je bewust van “verborgen” ingrediënten en het feit dat veel producten zomaar natuurlijk worden genoemd, zonder dat duidelijk is wat hier nu precies mee wordt bedoeld? Let me know in the comments!

Groetjes,

Daisy & Mare

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *