Kikkererwten curry

Diner, Recepten  /   - 

Mijn vegan blogvriendinnetje Sanne van Living the Green Life heeft weer een heerlijk receptje voor I Love Health: kikkererwten curry. Ze heeft zichzelf weer overtroffen als je het mij vraagt. Bomvol groenten en met de lekkerste smaken. Love it!

Ingrediënten kikkererwten curry

Voor 2-3 porties

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 middelgrote rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kurkuma poeder
  • 1 eetlepel currypasta (vers gemaakt of uit een potje)
  • 1 kopje (groente)bouillon
  • 5 grote tomaten
  • 400 gram kikkererwten (uit pot of blik – niet rauw)
  • 1 grote hand verse spinazie
  • 100 gram groene erwten
  • 1 blikje kokosmelk

Bereiding kikkererwten curry

  1. Snipper de ui en doe hetzelfde met de knoflook.
  2. Schep de kokosolie in een grote pan en laat deze op middelhoog vuur smelten. Wanneer de kokosolie vloeibaar is voeg je de uien toe en bak je deze 5 minuten tot ze doorzichtig van kleur zijn.
  3. Voeg vervolgens de knoflook bij en bak nog 2 minuutjes.
  4. Schep de currypasta en de kurkuma in de pan en roer goed door.
  5. Giet de bouillon en de kikkererwten erbij en kook dit samen ongeveer 10 minuten.
  6. Snij de tomaten in kleine stukjes en doe deze, samen met de kokosmelk en de groene erwten in de pan, laat deze op middelhoog vuur nog 10 minuten staan.
  7. Proef en breng eventueel op smaak met peper. Roer tot slot de verse spinazie erdoor tot het wat geslonken is.

kikkererwten curry, living the green life En geniet!

Hoe maak jij jouw favoriete curry? Laat het me weten in de comments! Altijd leuk om andere ideetjes te horen. xxx

Daisy & Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

  1. Heerlijk recept. Gisteren klaargemaakt en samen met een vriendin gegeten. Zo’n vond het ook lekker.

    Vandaag weer gegeten met een beetje opgebakken rode peper… nog veel lekkerder dan dag één.

    Kortom .. echt een aanrader!