Groene curry pita met kikkererwten en rode paprika

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat ik groot fan van Indonesië ben. Ik woon er zo’n 4 maanden per jaar. Heerlijk! Maar Indonesië is niet de enige fijne plek in Azië. Zo ben ik ook een maand in Thailand geweest en eerijk is eerlijk: wat mij betreft won de Thaise keuken het van de Indonesische. (Ssssttt!!! Niet doorvertellen aan mijn Indonesische vrienden he!!!). Ik kon geen genoeg krijgen van de heerlijke, spicy gerechten. De curry is mijn favoriet. Er zijn zoveel heerlijke smaakcombinaties te maken. Love it! 

Om een beetje van die Thaise keuken in Nederland te krijgen, vind ik de Thaise Groene Curry Paste van Conimex een echte aanrader. Net als in Thailand lekker pittig! Dit dankt de paste aan de groene chilipepers. Verder vind je specerijen zoals Kaffir limoenblad, gember en galant in de paste die het de authentieke smaak geven.

Good to know: de Thaise Groene Curry Paste is zonder toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen.

We hebben dit recept vegetarisch gehouden, maar je kunt ook heel gemakkelijk wat stukjes kip toevoegen aan het recept. Of blokjes tofu of vega kipstukjes, als je het liever over de vega boeg gooit, maar wel de bite van kip lekker vindt.

Ook qua groenten kun je lekker variëren, net als in Thailand. Variatie tip: ik ben altijd wel heel erg dol op paksoi in mijn curry!

Ingrediënten groene curry pita

Voor 2 a 3 pita’s gevuld met groene curry

  • 1 rode paprika
  • 200 gram (kastanje) champignons
  • 1 ui
  • 1 blikje kikkererwten (350 gram, 220 gram uitgelekt)
  • Conimex Thaise Groene Curry Paste
  • 200 ml kokosmelk
  • 2-3 (volkoren) pita broodjes

Groene curry pita met kikkererwten en rode paprika

Bereiding groene curry pita

  1. Begin met het snijden van de groenten. Snij de rode paprika, champignons en ui in stukjes.
  2. Fruit de gesneden ui in een beetje olie. Als de stukjes ui glazig is, voeg dan de gesneden paprika en champignons toe. Bak alles voor ongeveer 5-7 minuten op middel-hoog vuur.
  3. Giet het vocht uit het blik kikkererwten af en voeg de kikkererwten samen met de Conimex Thaise Groene Curry Paste en de kokosmelk toe aan de groenten. Laat op zacht vuur nog zo’n 5 minuten pruttelen. Je curry is nu klaar.
  4. Verwarm onder tussen de pita broodjes kort in de oven of in een broodrooster.
  5. Vul je (volkoren) pita broodjes met de groene curry.

Groene curry pita met kikkererwten en rode paprika Geniet ervan!

Good to know! Naast deze Thaise Groene Curry Paste heeft Conimex ook de volgende variaties: Thaise Rode Curry Paste, Thaise Massaman Curry Paste, Indonesische Groenten Curry Paste en Singaporese Laksa Curry Paste.

Liefs,

Daisy & Suzie

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  1. Je moet wel dan meer Indonesische voedsel eten, van meer plekjes!! wij hebben ook lekkere(der) curry van andere regio dan Bali 😉 jij moet zeker naar Bandung toe!!