Eetdagboek health coach Susanne van Foodfulness.nl

Eetdagboek, Food, Health  /   - 

Leuk! Ik heb weer een nieuwe inspirerende health lover ‘weten te strikken’ om een eetdagboekje voor I Love Health bij te houden: Susanne Verzuu, blogger van Foodfulness én voedingscoach. Lees je mee in haar eetdagboek?

Susanne:  “Eten is heerlijk en vooral ook belangrijk! Maar een gezond voedingspatroon vinden dat bij je past is niet altijd makkelijk. Ik geloof niet in diëten, in haalbare aanpassingen des te meer. Mijn ideeën over voeding wil ik graag gebruiken om te inspireren, te coachen en verder te leren. Naast mijn site Foodfulness.nl werk ik als voedingscoach, zo begeleid ik mensen één op één, maar geef ik ook voorlichting bij bedrijven. Verder schrijf ik over voeding voor o.a. Ouders van Nu en Vrouwonline.”

Donderdag eetdagboek susanne verzuu foodfulness

  • Ontbijt: Havermout kort gekookt in water, grote hand blauwe bessen, eetlepel zonnebloempitten, 1 eetlepel gebroken lijnzaad en een flinke snuf kaneel.
  • Krachttraining 1 uur, tijdens de training eet ik een banaan.
  • Tussendoor: 1 Rijstwafel met tahin.
  • Lunchsalade: Salade met spitskool, avocado, tomaatjes, kip, walnoten en een zelfgemaakt mosterd-honing dressing.
  • Tussendoor: 10 kleine worteltjes met dip van twee eetlepels humus.
  • Avondmaaltijd: Vispakketje uit de oven met kabeljauw, tomaat en spinazie. Daarbij eet ik zoete aardappel.
  • Extra: heerlijk bolletje chocolade ijs (puur) bij de IJsboutique.
  • Drinken: 2 soy cappuccino (ongezoete sojamelk) en 3 grote koppen Decaf Green tea van Clipper. 1 liter water op smaak gebracht met komkommer en citroen.

Vrijdag

eetdagboek susanne verzuu foodfulness
Op de foto 2 recepten van Susanne. Links een salade met spinazie, kikkererwten en artisjok. Rechts een groene salade met snijbiet, edamame en avocado. De recepten vind je op haar site (klik op foto).
  • Ontbijt: Havermout kort gekookt in water, 5 grote aardbeien gehalveerd, eetlepel pompoenpitten, 1 eetlepel chia zaad en een flinke snuf kaneel.
  • Tussendoor: smoothie van rood fruit en amandelmelk.
  • Salade: Salade van gekookte rode biet, geitenkaas, veldsla, zonnebloempitten en een dressing met balsamicoazijn.
  • Tussendoor: zelfgemaakte lijnzaadcrackers.
  • Avondmaaltijd: Sushi van quinoa, met tonijn, zalm, komkommer, wortel, avocado en reepjes omelet. Hierbij eet ik een bakje gestoomde edamame boontjes.
  • Extra: 3 blokjes pure chocolade
  • Drinken: Drinken: 2 soy cappuccino en 3 grote koppen Decaf Green tea van Clipper. 1 liter water op smaak gebracht met komkommer en citroen.

Zaterdag eetdagboek susanne verzuu foodfulness

  • Ontbijt: Havermout kort gekookt in water, grote hand blauwe bessen, eetlepel zonnebloempitten, 1 eetlepel gebroken lijnzaad en een flinke snuf kaneel.
  • Na stevig ontbijt genoeg energie voor een hardloopsessie van 5 km.
  • Tussendoor: Shake van mango, frambozen, wat verse spinazie en kokoswater.
  • Lunch: Salade van restjes uit de koelkast: Sla, radijsjes, 2 gekookte eitjes, avocado, alfalfa. Hierbij maak ik een dressing van wat olijfolie en sap van een sinasappel.
  • Tussendoor: gesloten hand ongebrande en ongezouten noten met 5 gedroogde abrikozen.
  • Avondmaaltijd: Op de Zuidermarkt http://www.zuidermrkt.nl/ haal ik een gegrilde biologische kip, daarbij eet ik roseval aardappeltjes uit de oven met knoflook, zeezout en rozemarijn en gestoomde groene asperges.
  • Drinken: Drinken: 2 soy cappuccino (ongezoete sojamelk) en 3 grote koppen Decaf Green tea van Clipper. 1 liter water op smaak gebracht met komkommer en citroen.

Zondag eetdagboek susanne verzuu foodfulness

  • Ontbijt: Havermout kort gekookt in water, 5 grote aardbeien gehalveerd, eetlepel pompoenpitten, 1 eetlepel chia zaad en een flinke snuf kaneel.
  • Tussendoor: ‘Appeldonut’, ik haal het klokhuis uit een appel en snij de appel overdwars in plakken. Tussen de plakken smeer ik een dun laagje biologische notenpasta. Lekker!
  • Lunch: 2 Volkorenboterhammen, 1 met geitenkaas en 1 met avocado een laagje gemengde kiemen.
  • Tussendoor: 2 glaasjes rosé prosecco en een kokosbol op de Sunday Market op het Westergasterrein.
  • Avondmaaltijd: Wraps van grote bladeren ijsbergsla. Met daarin een mengsel van wortel, avocado, gamba’s, mais, zongedroogde tomaatjes. Ik maak een dressing van citroensap, kerrie en wat mayonaise.
  • Extra: Een waterijsje.
  • Drinken: 2 soy cappuccino (ongezoete sojamelk) en 3 grote koppen Decaf Green tea van Clipper. 1 liter water op smaak gebracht met komkommer en citroen.

Geinspireerd door Susanne? Lees dan meer van haar op Foodfulness twitter!

Wat vind jij van Susanne’s eetdagboek? Lijkt jouw eetpatroon op dat van haar? Of heb je juist leuke, gezond ideeën opgedaan? Laat het weten in de comments!

 

 

Geef een reactie

11 reacties

  1. Mooi eetdagboek zeg! Gezond eten maar elke dag jezelf ook wat lekkers gunnen. Zo hoort het. Van de appel leuk idee.

    Ik had alleen 1 vraag.
    Ik lees dat de havermout kort gekookt wordt in water. Is het dan niet te hard?

    1. Hoi Roxanne,
      Met kort gekookt bedoel ik niet langer dan 5-10 minuten. De vlokken zijn dan niet meer hard, maar ook niet te papperig. Dat vind ik zelf niet lekker. Probeer maar eens! Groet, Susanne

  2. Leuk om te lezen en op deze manier weer inspiratie opgedaan om toe te passen in mijn eigen voedingsschema!