Soms sta ik uren in de keuken om een lekker recept te bereiden voor de site. En soms heb je te maken met een toevalstreffer. Deze groente omelet met spinazie en courgette is daar het perfecte voorbeeld van. We hadden weinig tijd, wilden iets simpels eten, trokken de koelkast open en troffen min of meer de ingrediënten van deze groente omelet aan. Alleen de courgette hebben we moeten kopen. Toen de groente omelet uit de pan kwam, was het zo’n plaaaaaatje (al zeg ik het zelf), dat ik ‘m snel op de kiek zette voor Instagram. Na honderden likes én verzoekjes tot recept, kon ik naturlijk niet anders dan het recept van de groente omelet te delen op de site. Komt’ie!
Ingrediënten groente omelet
Voor 2 personen
- 4 eieren
- Circa 100 ml (plantaardige) melk
- 1 (kleine) ui, gesnipperd
- Halve courgette, in kleine blokjes
- 2 handjes verse spinazie
- Kaas (kies je favoriet; ‘normale’ strooi kaas, geitenkaas, feta, mozzarella, parmezaan, etc.)
- Peper, zout
- Kokosolie
- Optioneel: verse basilicum
Bereiding groente omelet
- Klop de eieren met wat peper en zout en de (plantaardige) melk luchtig op in een kom met een garde. Als je basilicum gebruikt, snijd dit fijn en roer het door het eimengsel.
- Verhit ondertussen kokosolie in een goede koekenpan (één die niet aanbakt).
- Bak de uitjes eerst in de pan, voeg vervolgens de courgette toe en bak zo’n 3 minuten.
- Voeg de spinazie toe en laat iets slinken. Nu mag je het eimengsel toevoegen.
- Strooi nu de kaas over het eimengsel. Laat op een zacht vuurtje met deksel op de pan langzaam gaar worden.
- Als de bovenkant van de groente omelet ook gestold is, keer je het voorzichtig om. Dit kun je gemakkelijk als volgt doen: pak een groot bord en laat de omelet zachtjes uit de pan op het bord glijden. Zet de pan nu ondersteboven (kijk uit met olie) op het bord met het ei. Draai nu in één keer de pan met bord om, zodat het weer op het vuur kan, met de reeds gebakken kant omhoog.
- Nog 1 a 2 minuutjes bakken en ook deze kant is gaar.
TIP: ik at de groente omelet met zoete aardappel friet uit de oven. Zo voeg je wat gezonde koolhydraten toe aan je groente omelet en maak je er een volwaardige (avond) maaltijd van.
TIP 2: stukje over? De groente omelet smaakt heerlijk bij de lunch de dag erna.
En, wat vind je van dit recept? Maak jij ook wel eens een groente omelet? Wat is dan je recept? Ik ben benieuwd! x Daisy
Goed recept. Erg lekker!
Rond de 450, wel met maar 2 eierendan
beste iedereen:)
Heeft iemand een indicatie van het aantal calorieën in dit gerecht??
groetjes
Ik heb hem net gemaakt, echt super lekker! Dankjewel voor het recept!
Geen dank!
Heerlijke omelet Daisy! En ideaal om alle restjes groenten in te gooien ;-)!
Wow! dat ziet er echt heerlijk uit!
Ik ga het gelijk proberen, ik heb alleen geen kokosnoot olie in huis. Maar dit gaan we zeker doen! Top recept!
Het kan ook met wat olijfolie hoor. Maar ik vind kokosolie een gezondere optie, vandaar!
Fijn is dat, als je iets simpels maakt en het is een voltreffer!
Zo leuk als gewoon een simpel iets zo lekker kan worden. Ik ga hem zeker onthouden, lekker makkelijk en gezond!
Dat ziet er lekker uit!!
Wat ziet de omelet er heerlijk uit. Hij is goed gelukt :-)! Ik weet in ieder geval wat ik ga eten vanavond!
He wat goed! Er ligt een courgette me al 2 dagen aan te kijken vanaf de schaal wanneer hij genuttigd gaat worden. En ik maar hopen dat dit recept online kwam! Vanavond is ie van mij! 🙂