Gezonde limonade met framboos en munt

Dranken, Recepten  /   - 

Dag lieve mensen, Helga van Leur hier: “We hebben vandaag te maken met een kleine depressie wat betreft het weer. Het is vandaag fris voor de tijd van het jaar. Buien en veel wind is wat de klok slaat… Met een klein uitloopje naar donderdag, maar dit weekend is het weer tijd voor zomerse taferelen en temperaturen!” En met dat in het vooruitzicht, is deze heerlijke verkoelende zomerse limonade van Livingthegreenlife.nl uitermate geschikt!

Sanne: “Warme dagen vragen om liters lekker drinken! Juices, infused water en limonade, ik kan er geen genoeg van krijgen. Limo maak ik sinds kort ook zelf en deze is toch lekker! Super simpel te maken en met een paar ijsklontjes, een rietje en wat munt ziet het er ook nog eens heerlijk feestelijk uit!” gezonde limonade met framboos

Ingrediënten gezonde limonade

  • 200 ml water
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 ml citroensap
  • 225 gram frambozen

Bereiding gezonde limonade

  1. Meng het water en de kokosbloesemsuiker in een klein pannetje op laag vuur. Roer tot de suiker compleet is opgenomen.
  2. Voeg dan de frambozen toe en breng aan de kook. Zet het vuur weer lager wanneer de saus begint te pruttelen.
  3. Als de frambozen uit elkaar beginnen te vallen (na ongeveer 5 minuten) haal je het pannetje van het vuur.
  4. Giet de mix vervolgens in een kaasdoek (of een schone theedoek) en knijp deze boven een waterkan goed uit. Wat je opvangt is de pure limonade.
  5. Voeg hier 5 grote bekers water aantoe, flink wat ijsklonten, het citroensap en wat munt en je hebt een heerlijk zomers drankje!

gezonde limonade met framboos

 

Maak jij wel eens zelf limonade? Dus niet een siroop aanlengen met water, maar echt je eigen limo maken, zoals in dit recept. Ik ben altijd benieuwd naar tips, ideetjes en recepten. Dus deel het vooral in de comments! Dat er dan nog maar heel veel zomerse dagen mogen komen! x Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 reacties

  1. Top idee! Maar kun je nog iets doen met de frambozen, is toch zonde wanneer je die weg zou moeten gooien? Vruchtenspread of in een smoothie bijv. Of is het een knoeiboel?